Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Гоцева: 3 са основните грешки на пациентите, заразени от грип

Грип – същност и клинична картина.  Видове щамове. Симптоми за наличието на грип.  Протичане на грип без усложнения и с усложнения. Свръх модерни и свръх скоростни тестове за определяне вида на грипа – А или В, отнемат до 15 минути. Обявяване на грипна епидемия. Правила, които пациентите трябва да спазват по време на грип и на грипна епидемия. Задължително посещение при лекар – първите 48 часа са решаващи, за да бъдат избегнати последващи усложнения. Препарати за лечение на грип – противогрипни средства.

В здравната поредица на CredoWeb.bg гостува д-р Анелия Гоцева – началник на вирусологичната лаборатория  при „Уни Хоспитал“ в град Панагюрище. Д-р Гоцева обяснява, че един грип може да протече с или без усложнения.

грип
Д-р Гоцева дава полезни съвети за правилно поведение на пациентите, болни от грип

Клиничната картина на грипа е свързана с внезапно разболяване от някой щам. Поради тази внезапност, има пациенти, които с точност могат да кажат в колко часа са се разболели от грип. Характерните симптоми за грип са висока температура, втрисане, пациентите се чувстват изключително отпаднали, нямат апетит, имат хрема, придружена със суха и мъчителна кашлица, както и с болки в гърлото.

Модерната медицина извършва свръх модерни и  бързи тестове за установяване вида на грипа – дали е А или е В. Те отнемат максимум до 15 минути. Клиничните лаборанти предават получените резултати на лекуващите лекари, които определят вида и начина за лечение на отделните пациенти.

Д-р Гоцева съветва всички пациенти, които получат изброените по-горе симптоми, задължително да посетят лекар. По преценка на лекаря може да се направи тест за вида грип, а след това ще бъде назначено и правилното лечение. Когато се касае за грип, лечението трябва да започне максимално рано – до 48 часа, за да бъдат избегнати последващи усложнения като една пневмония, например.

Грешно поведение на пациентите с грип:

1 – Започват самолечение;

2 – Лечение с антибиотици – антибиотиците се изписват само при наличие на бактериална инфекция;

3 – Ходят на работа, когато са болни от грип – пациентите трябва да останат по домовете си, за да могат да се възстановяват и за да не предават заразата на своите колеги. Ако един болен от грип не бъде изолиран в дома си, той крие потенциална заплаха за околните – епидемична зараза. Престоят вкъщи трябва да бъде съпътстван от прием на витамини и големи количества течности. Полезни са и шуслеровите соли, както и прием на противовирусни препарати, които са правилно назначени от личния лекар.

Препарати за лечение на грип – противогрипни средства: 

1 – Ремантадин – през годините е доказал своята ефективност и безвредност в клиничната практика;

2 – Невраминидазните инхибитори –  Тамифлу и други.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *