Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Михов: В „Света Марина“ ендопротезирането се планира със специален софтуер

Ендопротезиране в ортопедията – същност и необходимост. Планиране на индивидуалната става на всеки пациент при ендопротезиране с помощта на специален софтуер. Предоперативно планиране на тазобедрено протезиране и колянно протезиране на остеотомии. Предоперативно планиране на коригиращи ортопедични операции. Артроскопски интервенции и реконструкции за лечение на колянна, раменна и глезенна става. Мини инвазивни интервенции за лечение на гръбначната патология – дискови хернии, лумбаго, ишиас и други. Модерни методи в ортопедията са перкутанна нуклеотомия, плазмена нуклеопластика, ендоскопска декомпресия на дискови хернии и други.

Д-р Калин Михов е ортопед в УМБАЛ „Света Марина“ и застава пред камерата на credo web, за да поясни какво представляват най-новите и иновативни практики в ортопедията, които вече се прилагат и в Университетска болница „Св. Марина“ – Варна.

ортопедията
Д-р Михов коментира какъв голям напредък има в областта на ортопедията

Клиниката по ортопедия към УМБАЛ „Света Марина“ разполага с рядък софтуер за предоперативно планиране на  на тазобедрено протезиране и колянно протезиране на остеотомии, както и за извършване на коригиращи ортопедични операции. Предварителното планиране гарантира не само качествено извършени операции, но не позволява да се получат неочаквани  и непредвидени проблеми по време на самата ортопедична операция.

Най-младият пациент, на когото д-р Михов е правил смяна на става, е бил на 19 години. Най-честите причини, поради които се налага смяна на стави са дегенеративните проблеми. Не е малък дялът на пациентите с вродени дегенеративни ставни проблеми; асептична некроза на бедрената глава.

След поставяне на нови стави или други ставни импланти, престоят на пациентите в болницата, според нормативите на Здравната каса, е 6 дни. Има пациенти, които са готови за изписване и по-рано – на 3-ия или на 4-ия ден. Рехабилитацията започва още от първия следоперативен ден. В началото се прави изправяне и предвижване с едно или с две помощни средства. Максималният срок е 2 месеца, след който пациентите се завръщат към своя нормален начин на физическо натоварване.

Широко приложение днес намират артроскопските интервенции за лечение на колянна, раменна и глезенна става. На същите стави се извършват и реконструкции. Интервенциите във Варна са на най-високо световно ниво, а в света те са утвърдени като златен стандарт, обяснява д-р Михов.

Мини инвазивните интервенции за лечение на гръбначната патология (на гръбначния стълб) в последните години също са често срещана практика. Мини инвазивните процедури са характерни за лечение на дискова херния, ишиас, лумбаго и други. Перкутанна нуклеотомия, плазмена нуклеопластика, ендоскопска декомпресия на дискови хернии и други.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *