Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се лекува слабинна херния?

Страдам от слабинна херния, която всеки момент може да бъде прищипана. Лекарите ми препоръчват операция. Аз моля да ми отговорите дали мога да се справя по друг начин, например с гимнастика и т.н.

Ангел Владимиров, Монтана

Хернията по принцип е „изпълзяване“, излизане на орган или част от него през различни отбори под кожата, в пространствата между мускулите или в някаква кухина в организма. Тя е опасна, защото може да се прищипе и тогава пострадалият орган се оказва като в капан. При това към него не постъпва кръв, ко­ето 6 крайна сметка може да доведе до умъртвяване на тъкани. Ако няколко часа след прищипването не се окаже лекарска помощ, нещата могат да завършат фатално.

Прищипана херния може да възникне и след вдигане на тежести, след прекалено претоварване в спорт­ната зала, след силна кашлица, а също и по време на напъни при запек.

От хернията можете да се избавите чрез опера­ция. За „златен стандарт“ влечението на слабинна херния в днешно време се смята операция с вшиване на „мрежичка“.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *