Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проф. Иван Неумивакин: Всеки може да бъде здрав като астронавт!

Професор Иван Неумивакин казва, че най-добрите от най-добрите стават астронавти, но онова, което е важно, за да летиш в Космоса, е доброто здраве!

Иван Неумивакин
Професор Иван Неумивакин

Известният руски професор Иван Неумивакин, който се грижи за здравето на астронавтите разработи специална система, която позволява на космическите изследователи никога да не се разболяват.

Неговите здравословни програми са пълни с нестандартни идеи и различни методи, които са популярни в традиционната медицина.

Гледайки снимките на 86-годишния Иван Павлович, някак несъзнателно ни се иска да следваме съветите му. Енергичен дядо, дори и в тази напреднала възраст, професорът се справя и без лекарства. онова, което казва той е много просто, вярно и ефективно – трябва да се спазват само основните закони за опазване на здравето.

Съветите на професор Иван Неумивакин за здраве като на космонавт

1. Иван Павлович препоръчва да се яде по-малко

Намаляването на обичайната порция храна е стъпка към подобряване на тялото. Благодарение на това ще се отървем от шлаките и ще подобрим храносмилането. Колкото повече излишна храна, толкова повече болести.

Забравете за бургерите, ако искате да сте здрави

Перфектният баланс на храната за един ден, според Неумивакин : протеини (соя, например или меса с ниско съдържание на мазнини, като телешко, пилешко и нетлъста риба) – 15-20%; растителна храна – 50-60% (колкото се може повече сурови плодове и зеленчуци); въглехидрати (главно хляб с груби влакна и зърнени култури) – 30-35%.

2. Колкото по-дълго време се дъвчи храната, толкова по-добре се усвоява

Дъвчете храната, докато не изчезне нейния характерен вкус. Не бива да ядем, когато сме ядосани или бързаме. Превърнете храненето в специален ритуал.

Колкото по-семпло, толкова по-здравословно

Не бива да се смесват протеини с въглехидрати. Най-добре е основно да се изучат основите и принципите на разделното хранене.

3. Задължителна почивка след хранене

20 минути почивка е достатъчна. По това време тялото ще храносмила спокойно и ще абсорбира всички ценни вещества в покой. Самото храносмилането процес, за който е нужно голямо количество енергия.

4. Не вечеряйте по-късно от 18-19 часа

Класическо правило, което задължително трябва да се спазва.

Благодарение на това изчезват всички проблеми с наднорменото тегло. Тялото ще разполага с достатъчно време, за да се самопочисти.

5. Пийте вода 10-15 минути преди хранене

По време и 2 часа след хранене не пийте нищо. Нищо значи нищо – нито вода, нито кафе, сок или чай.

Пийте вода!

За целия ден спазвайте оптимално необходимото количество вода. Пийте, дори и да не сте много жадни, но и не прекалявайте. 2 литра вода дневно не са мярка за всеки организъм.

6. Да не се яде топла или много гореща храна

Същото важи и за напитките.

7. Веднъж в седмицата – само пийте, без да ядете

Разбира се, през този ден трябва да пиете всичко, което е по-различно от алкохол или газирани напитки. Не се пият и сокове в кутии. Предпочитайте естествени напитки – вода, билков чай, суроватка, прясно изцедени зеленчукови сокове.

8. Клякайте!

Писали сме за лечебните клекове на професор Иван Неумивакин. Добавете към това изкачване на стълби, 5 километра пешеходство или каквато и да е спортна дейност в рамките на час. Ако сте редовни в усилията си да спортувате, след време здравето яви няма да се отличава много от това на астронавтите.

9. Не яжте ако не сте гладни!

Храненето по задължение, или защото така трябва, е престъпление срещу здравето, смята професора. Ако не чувствате глад, това означава, че храната, която сте приели по-рано, все още не е усвоена. Дайте ѝ време да бъде преработена!

10. Грижа и за духовното здраве!

Не може тялото да е здраво, без да се погрижете и за здравето на душата. Знаете за какво иде реч. Онова, което никога не бива да забравяте, въпреки многото препоръки в тази насока, е простичко, но задължително – не правете на другите онова, което не желаете да правят и на вас.

Здравето на душата е важно и за здравето на тялото

11. При висока температура е желателно да се гладува

Почивка на легло, свеж въздух и много течности ще ви помогнат да се възстановите по-бързо, отколкото ако се тъпчете с каквато и да е храна. След като отмине температурата възстановяването ще дойде много бързо.

12. Пийте вода на празен стомах с щипка сол

Това ще ви спаси от стагнацията в жлъчния мехур и помага на организма да работи активно през целия ден.

Самодисциплина – нещо, без което е невъзможно да се радвате на добро здраве, казва Иван Павлович. Посочените по-горе правила са ясни, прости и разбираеми. Ако всички те се спазват, животът без лекарства ще се превърне в реалност!

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *