ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Джън Джи, биохимик: Ето какво се случва с тялото, когатo се натрупат много токсини – ужасяваща истина

Токсини – една сравнително нова дума, но за сметка на това доволно популярна

 

Независимо от факта, че днес този термин е в устата на всички, малцина знаят какво точно наричаме токсини. Като цяло, токсините в съзнанието на хората са нещо доста абстрактно. Нещо, което не се отнася до тях. Ще се изненадате, но токсините са навсякъде около нас!

Днес ще ви запознаем накратко с онова, което един биохимик знае за токсините. Джън Джи е китайски диетолог и пионер-биохимик от провинция Съчуан. Той е смятан за най-стария професор в света и е основател на съвременната наука за храненето в Китай. Роден е на 06 май 1900 и е починал на 110 години и 84 дни – на 29 юли 2010-та година!

Джън Джи

Професор Джън Джи казва, че токсините не просто се образуват в тялото, но също така идват и от околната среда. Въздухът, храната и водата днес са пълни с токсини. Те се натрупват в организма, и това води до тежки и често сериозни заболявания. Ако се разровим в този проблем, може да научим някои невероятни факти.

Токсини – каква е истинската вреда, която те нанасят на организма?

Токсините винаги са съществували. В продължение на хиляди години тези живи организми са се адаптирали към живота в екстремни условия. Проблемът на съвременния свят е, че живее сред твърде много замърсена околна среда. Затова има едно ново поколение от токсини – ксенобиотици. Хората все още не са се адаптирали към тези ксенобиотици, не знаят как да се справят с тях, затова и има огромен брой на нелечими заболявания. И най-страшното, най-ужасната истина е, че човечеството се самоубива с тези ксенобиотици. За да не се чудите какво точно означава тази сложна дума, ще кажем само че тук става дума за пестициди. За останалото можете да се досетите и сами!

 

Ако имате силна имунна система и всички системи на организма работят гладко, токсините се елиминират без проблеми. Много голям брой вредни вещества от тялото излизат чрез потта, например. Но съвременният човек е мързелив. Той не обича да спортува. Затова и лишава тялото си от това естествено и толкова приятно прочистване. А токсините само това и чакат. Малка раничка, едва незабележимо разкъсване – вредните токсини се натрупват в най-уязвимите райони. Те се превръщат в причина за такива ужасни заболявания, като рак например.

Медицината определя 6 етапа на шлаковане на тялото. Първите три не са чак толкова страшни. Дори и при сериозно отравяне с токсини, нашият организъм е в състояние и сам да се справи.

 

Ако дълго време не сте обръщали внимание на здравето си, ако сте с наднормени килограми и лоша кожа, то тогава трябва да вземете сериозни мерки. За да направите това, е добре да прочистите организма с глад, да спрете консумирането на храни с консерванти и ароматизатори, или да се преместите да живеете в екологично чист район – някъде в Балкана, или на село.

Токсините са навсякъде около нас, дори не е нужно да се крият! Но всички ние можем да се грижим за тялото си, да спрем да ядем нездравословна храна, да спортуваме повече. Не бива да забравяме, че здравето не може да се купи с пари. Напомнете за това и на приятелите си. Споделете статията. Бъдете здрави!

Източник: www.medicaldaily.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *