Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на бронхит – задължителните неща, които трябва да знаете!

Кашлицата и хремата не спират, температурата не спада и лекарят е категоричен – имате обострен хроничен бронхит. Какво трябва да направите?

Не се самолекувайте!

Рискът да направите сериозни грешки, като сами си назначавате терапията, е голям. Доста болни от бронхит си мислят, че са станали жертва на бактериална инфекция и усилено пият антибиотици. Медицината обаче е установила, че в 80% от случаите болестта е провокирана от вируси и само в 20% от мощна бактериална атака.

бронхит
При бронхит избягвайте самолечението

Ето защо антибиотиците не се приемат за терапия от първа линия. Лекарят решава кога е необходимо да се включат. Това става след проведени изследвания – рентгенова снимка на белите дробове за изключване на пневмония и лабораторни анализи.

Предписаното антибиотично лечение е много важно да се изпълни докрай. Ако го прекъснете преждевременно, може да се развие резистентност (устойчивост) към дадения антибиотик и той да не действа на причинителя на болестта.

Много е важно да излекувате бронхита си напълно, за да не му дадете шанс да прерасне в хроничен. Така ще избегнете сигурното „събуждане“ на болестта всяка есен и зима с всички неприятни последствия – лошо самочувствие, дълги отпуски по болест и големи разходи за лекарства.

– Възползвайте се от силата на целебните билки

Фитотерапията дава добри резултати наред с медикаментозното лечение, което трябва да е на първо място при обострен хроничен бронхит. Лечебните треви имат и профилактичен ефект. Билковите чайове и настойки се приготвят от едно или няколко растения. Например мента, лайка, женско биле, блатна трева, мащерка, борови иглички, евкалипт.

– Не пренебрегвайте рисковете от хронично възпаление

Недолекуваният бронхит минава в хроничен. Това означава, че ще ви навестява по няколко пъти годишно, особено през студените сезони, с все по-остри прояви. Те пък съвсем не са безобидни за общото ви здравословно състояние – образуват инфекциозно огнище, от което се развива пневмония, пневмосклероза, емфизем на белите дробове и други тежки болести.

– Вземете профилактични мерки

Ако сте пушач, откажете цигарите. При работа в замърсена среда трябва да спазвате правилата за охрана на труда. Пазете се от настинки, защото те отслабват защитните сили на организма и вирусите и бактериите го атакуват по-успешно.

Не забравяйте закаляването на тялото – използвайте по-топлите сезони на годината за спорт на открито, хранете се пълноценно и здравословно, пише „Журнал“. През есента, когато започват простудите и грипните епидемии, и пролетта, когато организмът е изтощен след зимата, е добре да взимате допълнително витамини в продължение на две-три седмици, за да подсилите имунитета си.

По медицински показатели (бронхиална астма, хронични белодробни възпаления, емфизем, пристрастеност към тютюнопушене) може да ви препоръчат ваксинация против пневмококови инфекции с цел профилактика на обострен хроничен бронхит.

LecoVita ПУЛМОВАКС се препоръчва при възпалителни заболявания на дихателната система – бронхити, трахеити, белодробни заболявания, съпровождани с гъсти бронхиални секрети и кашлица.

„Имах проблем с белите дробове и не спирах да кашлям. Докторът ми препоръча LecoVita ПУЛМОВАКС. Да е жив и здрав, защото получих облекчение много бързо и сега съм по-добре“ –  Владимир.

LecoVita ПУЛМОВАКС
LecoVita ПУЛМОВАКС

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *