ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Темелкова: Съвременните терапии за диабет повлияват върху сърдечно-съдовия риск

Диабет – същност и причини за неговото възникване. Рискови групи пациенти. Ранно откриване на диабет. Лечение на диабет – най-съвременни начини – медикаменти от най-ново поколение и биологични терапии. Лечението на диабет протича на отделни фази. Медикаментите от най-ново поколение довеждат до редукция на сърдечно-съдовия риск в краткосрочен план – над 30%. Тест лентичките за инсулино зависимите пациенти вече са 450 броя. Редовна проверка нивото на захарта. Пациентите да бъдат обучени сами да коригират високите нива на кръвна захар или да търсят консултация със специалист. От 2017 г. в сила влиза Наредба за диспансеризация на пациентите и с диабет.

Д-р Наталия Темелкова гостува в поредицата „Духът на здравето“, където обясни кои са последните достижения в медицината при лечението на диабет. Постиженията в областта на диабета през 2016 г. са големи, а новите предизвикателства са още по-големи.

диабет
Д-р Щонова повдига темата диабет, защото ежемесечно броят на страдащите се повишава

Грижите за хората с диабет стават все по-добри. Новите групи медикаменти са насочени да подобряват гликемичния контрол – нивата на кръвната захар. Това е една от основните цели на терапията, но те също така имат и многофакторно повлияване. Този факт е изключително важен, тъй като на всеки 10 диабетици, 8 от тях умират от сърце или от сърдечно-съдови проблеми.

Последните медицински проучвания показват, че новите групи медикаменти имат редукция на сърдечно-съдовия риск в краткосрочен план – над 30%, което е изключително революционно в комплексното лечение на диабет.

Въпреки напредъка в лечението на диабет, и подобряване състоянието на болните от това страшно заболяване, се наблюдава обратно поведение. Много хора си мерят захарта. Виждат, че тя е висока и въпреки това не правят абсолютно нищо по въпроса. Според д-р Темелкова, причината е в незнанието на пациентите какво да направят. Пациентите с диабет трябва да бъдат добре обучени как да коригират сами нивото на кръвната си захар. Ако те самите не могат да се справят с този проблем, да имат към кого да се обърнат за съвет.

диабет
Д-р Темелкова съветва болните от диабет да се грижат добре за себе си

Задължително пациентите с диабет трябва да бъдат обучени как да живеят с тази болест. За тях е жизнено важно да поддържат нормален гликемичен индекс в дългосрочен план.

От 2017 г. в сила влиза Наредба за диспансеризация на пациентите и с диабет.  Пациенти с рискови фактори като наднормено тегло, фамилна обремененост с диабет и други, след определена възраст подлежат на задължителен лекарски контрол.

Друга положителна придобивка за болните от диабет са тест лентичките, които вече са 450, но се отнасят само за инсулиновите пациенти, коментират д-р Щонова и д-р Темелкова.

диабет
В „Духът на здравето“ коментари за новостите в лечението на диабет

Правилната терапия на болните от диабет се движи на отделни етапи. Лечението се започва с един вид медикаменти, след определен период се преминава на друг  вид. Най-сериозното лечение е с инсулин. Диабетът е един многофакторен проблем. Съвременните терапии за диабет повлияват върху сърдечно-съдовия риск.

Ще ви бъде полезно да изгледате видеото с участието на д-р Темелкова по Би Ти Ви   ТУК   >>>.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *