ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

20 начина за лечение на хемороидите

Здравейте, имам проблем, от онези, за които хората не споделят с приятели, защото не е „удобно“. Въпросът ми към вас е дали е трайно, безболезнено и без усложнения лекуване­то на хемороидите. Слушам много реклами по телевизията, чета разни статии и материали, но не мога да преценя. Аз, честно казано се страхувам. Проблемът ми все още не е толкова сериозен, за да не търпи отлагане и затова се колебая. Чувал съм и за някои неуспешни операции! Ето защо търся вашето мнение и съвет.

Веселин Попов, София

Симптомите при хемороидите са най-често кървене след изхождане, дискомфорт в аналната област до тъпа болка след изхождане, сърбеж около ануса, зацапване на бельото с изпражнения. Трябва да се отбележи, че това могат да бъдат и симп­томи на други заболявания, сред които и някои злокачествени, затова наличието на тези симптоми налага преглед от хирург и понякога допълнителни изследвания, които отхвърлят или потвърждават наличието на съпътстващи заболявания.

Хемороидите се класифицират в четири стадия.

  • Първи стадий са тези, които кървят след из­хождане.
  • Втори стадий са частично изпадащите извън ануса, но те се прибират спонтанно.
  • Трети стадий са тези, които изпадат и трябва да бъдат прибирани с ръка, след което се задържат в аналния канал.
  • Четвърти стадий са трайно изпаднали и дори прибрани, изпадат отново сами.

Възможностите за трайно лечение мо­гат да бъдат разделени на две групи:

  • Неоперативни процедури.
  • Оперативни процедури,

Неоперативните процедури са: лигиране с гумени пръстени, деструкция чрез замразяване, склерозиране, инфраредкоагулация.

Оперативните процедури са изрязване на част или на цялата хемороидална тъкан, за което са разработени редица методи. Показанията за оперативно лечение са хемороиди в четвърти стадий и такива в трети, които не са се повлияли от консерва­тивното лечение. Всички други могат да се лекуват с консервативни методи и е редно да се започне лечението от тях. Целта на лечението на хемороидите е да се премах­нат симптомите, смущаващи нормалния живот на пациента, а не цялостното пре­махване на хемороидалната тъкан, когато това е възможно.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *