ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТРОМБО АСС / TROMBO ASS

Съдържа ацетилсалицилова киселина, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, силициев диоксид, картофено нишесте, талк, глицерол триацетат, кополимер метакрилова киселина-етилакрилат, вода

Предназначение

ТРОМБО АСС се препоръчва при пациенти с ангина пекторис, за да се предотврати рискът от инфаркти. Продуктът е подходящ при постоперативна терапия след хирургични намеси върху кръвоносни съдове (коронарен байпас).

Медикаментът, чийто ефект разчита основно на действието на ацетилсалициловата киселина, се прилага и като профилактика срещу пристъпи на исхемия, остър инфаркт на миокарда, като терапия при мигрена.

Как се приема

Таблетките ТРОМБО АСС не се делят, не се стриват или сдъвкват; поглъщат се цели след хранене, с течност.

При пациенти с ангина пекторис, в риск от инфаркт или срещу рецидиви на инфаркт, срещу исхемични пристъпи – от 30 до 300 мг дневно.

Като профилактика срещу тромбоза след съдови операции от 50 до 300 мг дневно;

При остър инфаркт на миокарда – от 100 до 300 мг дневно.

Като терапия при мигрена – от 100 до 300 мг дневно.

При предозиране се проявяват различни симптоми на стомашно-чревни дразнения:гадене и повръщане, стомашни болки, главоболие, виене на свят, шум в ушите и объркване. Потърсете медицинска помощ, ако това ви се случи.

Възможни нежелани ефекти

Терапията с този медикамент може да провокира реакции на свръхчувствителност – кожни раздразнения, дихателни проблеми, включително бронхоспазъм.

Има информация за стомашни оплаквания – гадене и повръщане, кървене от тракта с развитие до желязодефицитна анемия.

ТРОМБО АСС може да причини тромбоцитопения, удължаване времето на кървене, астматични пристъпи, чернодробни и бъбречни увреждания.

При прием на по-високи дози са възможни състояния със световъртеж, вътрешни кръвоизливи – разпознавани по следи при повръщане или черни екскременти. Прояви от подобен род изискват медицинска намеса.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не се прилага при свръхчувствителност към ацетилсалицилова киселина, салицилати или към някоя от съставките на продукта.

Пациенти с язва на стомаха или дванадесетопръстника не бива да се лекуват с този продукт, както и склонните към вътрешни кръвоизливи.

Не прилагайте при проблеми в съсирването на кръвта – хемофилия и др.

Лекарството не е подходящо при тежки бъбречни заболявания и увеличени оксалати в урината.

Медикаментът не бива да се дава в последните три месеца от бременността. През първите 6 и при кърмене се прилага по индивидуална преценка и в случай на крайна необходимост, под контрол.

Да се избягва при деца поради риск от проява на синдрома на Рей.

Взаимодействие с други медикаменти

ТРОМБО АСС усилва ефекта на антикоагуланти от типа на кумарин, хепарин, на дипиридамол и сулфинпиразон. Усилва също медикаментите за намаляване на кръвната захар, на нестероидните противовъзпалителни, антиревматични, метотрексат. Отслабва въздействието на лекарствата за високо кръвно, на дехидратиращи средства, на лекарствата за отделяне на пикочната киселина с урината.

__

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 30 таблетки по 100 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *