Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Хаджийска: Всички видове педиатрични заболявания се лекуват с хомеопатия

Хомеопатия за децата. Хомеопатични средства за профилактика и лечение на децата – същност и необходимост. Предимствата на лечението с хомеопатия спрямо химичните лекарства са: нямат странични ефекти; заместители на антибиотиците; занижена е употребата на кортикостероиди и антихистамини. Лечение на всички видове детски заболявания с помощта на хомеопатия – остри респираторни заболявания; температурни отклонения; всички гастроентерити; всички дерматити; травмите в детската възраст и други. Специфика на прегледа при специалист хомеопат.

В поредицата за здраве на Медицински университет – Варна гостуват д-р Иван Енев и д-р Хаджийска. Д-р Енев обяснява какви са ползите за здравето на децата при лечението с хомеопатия.

хомеопатията
Д-р Енев горещо препоръчва хомеопатията за здравето на децата

Хомеопатичните средства нямат странични ефекти, затова могат да се дават на децата още на първия ден след раждането. Подходящи са за деца с алергии и със стомашен рефлукс.

Хомеопатията има скоростен ефект при децата, когато имат висока температура, болно гърло и кашлица, стомашно-чревни разстройства. Също така тя може да се използва и с профилактична цел.

Предимствата на хомеопатичното лечение са:

1 – При употребата на хомеопатични средства се намалява, в пъти, необходимостта от изписване на антибиотици. В днешно време антибиотичната резистентност е един не само медицински, но и социален риск.

2 – Занижена е употребата на кортикостероиди и антихистамини.

3 – Предписвайки хомеопатични средства, лекарите приучават децата и техните родители към по-здравословен начин на живот. Това помага за по-правилното хранене и развитие на децата, коментира д-р Енев.

хомеопатия
Д-р Хаджийска обяснява, че хомеопатията измества необходимостта от антибиотици

Д-р Хаджийска обяснява, че с помощта на хомеопатия могат да бъдат лекувани всички видове педиатрични заболявания като:

1 – Остри респираторни заболявания;

2 – Температурни отклонения;

3 – Всички гастроентерити;

4 – Всички дерматити;

5 – Травмите в детската възраст.

В съвременната ера на антибиотичната резистентност хомеопатията дава едно напълно безвредно, но качествено лечение. Употребата на хомеопатия измества необходимостта от предписване на антибиотици. Хомеопатията не създава антитела и ефектът от лечението не е биохимичен, а биофизичен.

Хомеопатичният преглед включва преслушване на гърдите, оглед на гърлото и на ушите, както и на коремчето. Лекарят хомеопат провежда подробен разговор с родителите за здравословното състояние на детето от раждането му до момента на прегледа. Той трябва да научи от какви заболявания е боледувало и какви лекарства е приемало. Дали детето е имало алергии и дали са били провеждани лабораторни изследвания? Вземат се предвид някои черти от характера на децата като това, как те се адаптират в определени ситуации? Какъв е нощният им сън? Какви са отношенията им с другите деца, с родителите, както и в семейството? След този обстоен преглед, едва тогава хомеопатът изписва конкретните лекарства за детето. Индивидуалното лечение с хомеопатични средства е едно от най-големите им предимства.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *