Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФЛУНАРИЗИН / FLUNARIZIN

Съдържа флунаризинов дихидрохлорид, микрокристална целулоза, силициев диоксид, магнезиев стеарат, пшенично нишесте, глицин, талк, оцветители

Предназначение

С помощта на ФЛУНАРИЗИН се провежда профилактика на мигрена с или без аура. Лекуват се и състояния със световъртеж, провокирани от проблеми с органа на равновесието. Медикаментът овладява състояния с гадене и повръщане.

ФЛУНАРИЗИН предотвратява спазми на мозъчните или други кръвоносни съдове, като по този начин съдейства за нормалното снабдяване на прилежащите тъкани с кислород. Действието на медикамента не засяга артериалното налягане като цяло, както и сърдечната дейност.

Как се приема

Медикаментът се приема по препоръка на лекар в дози и с продължителност, зависещи от здравословния проблем. Капсулите се поглъщат вечер – преди сън, тъй като имат седативен ефект. Капсулите се приемат цели, без стриване или сдъвкване, с вода.

За профилактика на мигрена: пациенти под 65-годишна възраст приемат две капсули веднъж дневно, вечер; тези на възраст над 65 приемат двойно по-малка доза. Положителният ефект трябва да се почувства след двумесечен прием; ако това не се случи, терапията с този медикамент се прекратява. Целият профилактичен модул продължава 6 месеца. Повторното му провеждане има смисъл само ако пациентът отново получи пристъпи на мигрена. Прекратяването на приема става по схема, с постепенно намаляване на дозата.

Същите дневни дози се препоръчват и при лечение на световъртеж, като сроковете на терапията са от 30 до 60 дни.

При неволно предозиране е възможно да се проявят симптоми от рода на унесеност или възбуда и сърцебиене. Ако симптомите са силно изразени и приетата доза е по-голяма, потърсете медицинска помощ. Практикува се стомашна промивка и детокс с активен въглен.

Медикаментът не се използва при остри мигренозни пристъпи.

Възможни нежелани ефекти

Профилактиката или лечението с този медикамент могат да причинят трупането на наднормени килограми. Страничните ефекти са засилен апетит, депресия, безсъние или сънливост, стомашен дискомфорт, запек, умора и мускулни болки, нередовен цикъл, болка в гърдите. По-рядко се проявяват проблеми с координацията, дезориентация, шум в ушите, апатия и инертност, сухота в устата, чревна непроходимост, усилено потене, сексуална дисфункция, отоци.

Има информация и за различен тип двигателни нарушения, тремор, неврологични отклонения, скованост на мускулите.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ФЛУНАРИЗИН не се прилага при деца и подрастващи.

Медикаментът не е подходящ за овладяване на остри пристъпи на мигрена.

Не използвайте при алергия към една или повече съставки.

Противопоказан за пациенти с болестта на Паркинсон и неврологични отклонения.

Неподходящ при пациенти в депресивно състояние.

Не се препоръчва по време на бременност. По преценка на лекар е допустим прием при кърмене след оценка на рисковете.

Да не се приема едновременно с алкохол.

Не се препоръчва шофиране и работа с тежки машини след прием на медикамента заради седативния ефект.

Взаимодействие с други медикаменти

Всяко съвместяване на този продукт с други медикаменти следва да се обсъди с лекуващия, за да се избегнат възможни негативни ефекти. ФЛУНАРИЗИН не трябва да се приема едновременно със сънотворни и транквиланти.

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 20 капсули по 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *