ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Канела с лимонов сок – невероятно, но ето как може да ви помогне тази перфектна комбинация

Ако смесите канела с лимонов сок може да получите един невероятен лек при различни състояния – от акне, до кашлица и артрит

лимонов сок

Лимонов сок – толкова ползи в един иначе банален продукт! Този кисел плод преди се е наричал индийска ябълка. Дължим разпространението му на Александър Велики. Името на този плод е лимон.

Канелата не отстъпва по популярност и ползи на лимона. Хората я познават още от времето на създаването на Аюрведа – древното индийски учение за медицина и красота.

Лимонът и канелата индивидуално имат много свойства, които са полезни за нашето тяло. Те се използват активно в медицината, за готвене и в козметиката.

Но малцина знаят, че чрез комбиниране на тези компоненти, можете да получите уникално средство при настинка, например.

Днес ние ще ви предложим няколко рецепти за лечение на различни болести с канела и лимонов сок

1. За лечение на акне

Вземете една чаена лъжичка канела на прах и добавете няколко капки лимонов сок. В резултат на това можете да получите паста, която е много ефективна при акне.

Тя има антибактериален и изсушаващ ефект. Нанесете сместа върху проблемните области и изчакайте 15 минути. След това отмийте с топла вода или чай от лайка.

2. Лечение на артрит

Милиони хора по света страдат от артрит. Ако е налице ежедневна болката в ставите, можете да направите живота си по-лесен, като всеки ден намазвате болезнените участъци с кашичка от лимонов сок и канела.

Освен това, в чаша вода добавете една чаена лъжичка мед, две супени лъжици канела и резен лимон. Тази напитка трябва да се пие всяка сутрин на празен стомах.

3. Отслабване

Ако трябва да отслабнете, не е необходимо да прибягвате до изкуствени средства. Един отличен заместител на химията ще бъде смес от лимон и канела. Лимоновият сок изгаря мазнините, а канелата ускорява обменните процеси.

Добавете една чаена лъжичка канела и две супени лъжици лимонов сок в една чаша зелен чай. Този чай трябва да се приема два пъти дневно – сутрин и вечер.

4. При кашлица

Лимоновият сок е отличен антисептик. А канела активно се бори с инфекциите и вирусите. В комбинация, тези инструменти вършат отлична работа при настинки и грип. Вие ще се възстанови много по-бързо, ако използвате този природен лек.

В чашата с любимия чай добавете една чаена лъжичка канела, една чаена лъжичка лимонов сок и една чаена лъжичка мед. нека чаят да не е прекалено горещо. Бързото възстановяване ви е гарантирано!

5. За подмладяване

За да бъдете винаги привлекателни, няма нужда да харчите много пари. Направете тоник за лице, като в шишенце розова вода прибавите добре разтворена канела и малко лимонов сок. Комбинирайте според кожата. Ако кожата ви е склонна към омазняване, прибавете повечко лимонов сок.

И още едно предложение. Смесете една чаена лъжичка масло от морски зърнастец масло, една чаена лъжичка канела на прах и няколко капки лимонов сок. Леко масажирайте, докато нанасяте сместа върху лицето си. Оставете маската в продължение на 5 минути, след това отмийте с билкова отвара. Правете тази маска два пъти седмично. И не забравяйте, залог красивата кожа е здравословният дълъг сън!

Източник: www.your-diet.ru

Изглед на опаковката на продукта Витамини 24/7 Витамин D3, селен, цинк и витамин С
За силен имунитет: Витамин D3, селен, цинк и витамин С

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *