Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ДОЛОРГИТМЕД / DOLORGIETMED

Съдържа цетилпиридиниев хлорид, глицерол, пантенол, вода

Предназначение

Капките за уши ДОЛОРГИТМЕД са работещ вариант при отит – ушни възпаления с болки и сърбеж. Могат да се използват самостоятелно или като част от комплексна терапия. Приложението на капките облекчава състоянията с дискомфорт, оток и болка; достъпни са без рецепта, но е правилно да се направи консултация с лекар и да се изясни причината за проблема.

Как се приема

Преди използване капките трябва да се затоплят до телесна температура. Това може да стане лесно, като се подържи в ръка шишенцето с медикамента.

За да попаднат капките на правилното място е необходимо да наклоним глава, така че проблемното ухо да е в хоризонтална позиция. Чрез леко притискане на пластмасовото шишенце се изтласкват 1-2 капки; позицията на главата се запазва така за около три минути. Тази процедура може да се изпълнява до четири пъти дневно – според потребностите или по указание на лекуващия.

Капките ДОЛОРГИТМЕД могат да се поставят неограничено време. Прилагат се и профилактично, за предотвратяване на проблемни състояния, тъй като образуват защитен филм в ушния канал.

Възможни нежелани ефекти

Възможни са алергични реакции към някои от компонентите на продукта.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДОЛОРГИТМЕД не бива да се употребява при алергия към някоя от съставките.

Капките не се прилагат, ако са налице открити рани или перфорация на тъпанчето.

Противопоказано е лечението с ДОЛОРГИТМЕД за деца по едногодишна възраст.

Бременни и кърмачки следва да се консултират с лекар, преди да предприемат лечение с тези капки.

Ако до два дни след началото на лечението с тези капки липсва тенденция към подобряване, е наложителна консултация с лекар и корекция на терапията.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия с други медикаменти, но капките не бива да се използват едновременно с други капки или мехлеми за ушни заболявания.

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 10 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *