ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

90-годишната баба Ана: Любовта към Бога ме пази здрава!

Има хора, които са дар за човечеството. Хора, които знаят не само какво е любовта, но и какво се случва, когато даряват любов

любовта

Любовта е най-добрия лек за душата и тялото. Така отговаря 90-годишната баба Ана от Моравия (Чехия).

Повечето от вас са виждали снимките с красиво изрисуваните прозорци и бабата във фейсбук или някоя от другите социални мрежи.

Анежка Кашпаркова скоро отпразнува своята 90-годишнина. Въпреки напредналата си възраст, лъвския пай от времето си е посветила на изкуството.

„Преди десетина години се разболях. Залежах се малко повече и това направо ме уплаши. Не можех да си представя, че ще прекарам остатъка от живота си на легло.“ – споделя Ана Кашпаркова. Въпреки болките и крехкото си тяло, тя се залавя да направи нещо, което е дошло от дъното на сърцето ѝ.

Ден след ден Анежка Кашпаркова смело изпълнява своя план. Тя започва да изографисва една по една варосаните стени на селото, в което живее, с красиви цветя. Флоралните мотиви в ултрамарин са изключително красиви. Благодарение на тях Ана се раздвижва.

Макар и да изглеждат семпли, стенописите са доста сложни. Възрастната художничка работи всеотдайно при всякакви метеорологични условия. Това закалява организма ѝ и гони болестите далеч от нея. Всеки ден баба Ана се старае да изрисува колкото е възможно повече варосани стени.

Всичките флорални мотиви, създадени бабата, са уникални. За да бъдат още по-хубави и вечни, художничката използва качествени бои, които трудно избеляват.

Накрая Анежка Кашпаркова започва да изографисва камбанарията на селото

„30 години се занимавам с рисуване. Остарях, и болестите започнаха да пречат на изкуството ми. Но ето че Бог е милостив – даде ми сили и здраве да започна и да довърша онова, което бях решила.“ – откровена е чешката художничка.

Баба Ана, между другото, не счита, че създава нещо уникално. „Аз рисувам онова, за което си мисля. Така карам цветята да растат.“ – споделя с усмивка Анежка Кашпаркова.

„Дали съм съм художник? Аз просто правя това, което ми харесва и искам да помогна.“ –  казва тихо  тя.

Красивите неща се раждат, когато се правят от сърце! Такова изкуство не се нуждае от разбиране. Възрастната жена е откровена, че не иска нищо за труда си. Единственото, което иска е да благодари на Бога, че все още е жива. И, благодарение на нейното изкуство, е здрава и щастлива.

Източник: www.konbini.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *