ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Доц. Сапунджиев: Извършихме животоспасяваща операция, на стридор, на 3-месечно бебе

Стридор – същност. Причини за появата на стридор. Стридор – вродена малформация или придобит проблем при децата. Диагностициране на стридор – с помощта на ларингоскопия. Лечение на стридор с модерен ултразвуков инструмент – апаратура от най-ново поколение, която се намира в Университетска болница „Света Марина“ във Варна. Там операцията протича бързо, без стрес за пациента, без кървене, без последващи усложнения. Апаратурата гарантира бързо и качествено възстановяване.

Доц. Николай Сапунджиев гостува в здравната поредица на  mu-vi.tv, за да обясни как той и неговия екип са извършили уникална животоспасяваща операция, на страдащия от стридор 3-месечен Виктор. Операцията е извършена в Клиниката по УНГ към Университетска болница „Света Марина“ във Варна.

стридал
Доц. Сапунджиев извърши уникална животоспасяваща операция за стридор

Преди да бъде извършена тази уникална животоспасяваща операция, малкият Виктор едва се храни и диша. Той страда от вроден стридор, който нерядко се среща при новородените бебета. Причината за появата на стридор е стеснен или деформиран ларинкс.

Операцията преминала успешно и безпроблемно, въпреки изключителната й сложност. Гласната кутия на малкия Виктор има размери на гумичката на един молив, обяснява доц. Сапунджиев. На този миниатюрен орган имало една малка клапичка, която не позволявала на малкия Виктор да диша правилно. След успешната операция малкият Виктор победоносно плаче и му предстои да го изпишат вкъщи, с радост съобщава доц. Сапунджиев.

Успешната операция на стридор е извършена с помощта на модерен ултразвуков инструмент. Безопасността на малкия пациент е на 100% гарантирана. Няма риск от кървене и възстановяването става изключително бързо. Самата операция и последващите грижи се извършват  от екип педиатри, анестезиолози и хирурзи.

стридал
Д-р Желева е доволна, че малкият 3-месечен Виктор се възстановява бързо

Д-р Елеонора Желева също е доволна от начина, по който е протекла животоспасяващата операция на малкия Виктор. Благодарение на свръхмодерната техника, операцията е била безпроблемна. Възстановяването също протича гладко. Детето не е стресирано, нито пък изплашено от проведеното лечение.

Майката на малкия Виктор също е благодарна на изключителния напредък в медицината. Благодарение на технологичния прогрес бебето е било оперирано на такава крехка възраст, в противен случай е трябвало да се чака да порасне, а през това време не се знае как е щял да протече живота му. Малкият Виктор не е наддавал на тегло, тъй като не е можел да се храни нормално.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *