ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

С тези елементарни методи подобрих издръжливостта на тялото си

Искате да подобрите издръжливостта на тялото си? Няма нищо по-лесно от това! Преди да започнете с упражненията, прочетете нашите съвети.

Плуването помага за укрепването на мускулите на гърба и за поддържане на правилна стойка. Най-важното за практикуването му е да сте добри плувци, за да се избегнат всякакви рискове от инциденти във водата. Изберете стила кроул и плуването по гръб като най-благотворни за тялото.

издръжливостта
Плуването помага за укрепването на мускулите на гърба

Бягането е друг начин да подобрите издържливостта на тялото си. Не надхвърляйте 50 км седмично, разпределени в три сеанса, защото ако преодолявате по-големи разстояния, има повишен риск от артроза.

Ако сте дебютанти в бягането, започнете с една тренировка седмично и постепенно увеличавайте продължителността и честотата.

В какъв ритъм?

Най-добре е тренировките да продължават един час без прекъсване, три пъти седмично. Във всеки случай не бива да се слиза под продължителност от 30 минути 4 пъти седмично, пише „Здравен журнал“. Що се отнася до интензивността на тренировките, тя трябва да ви доведе до леко задъхване и невъзможност да водите разговор.

Ако отдавна не сте спортували активно и искате да подновите тренировките, започнете с 20 минути и без да стигате до задъхване. Всяка седмица удължавайте с 5 минути.

Щом достигнете оптималната за вас продължителност (между 30 и 60 минути), започнете да работите над интензивността на усилията.

А ако нямаме време?

Може би имате само 15 минути за упражнения и то не всеки ден? В такъв случай за вас най-доброто решение е редуването на интензивни с по-спокойни движения, например 30 секунди бързо педалиране на домашния велосипед, последвани от 30 секунди с два пъти по-бавна скорост. Можете да го практикувате каквото и да е времето навън, докато гледате филм по телевизията или слушате любима музика. Завършвайте тренировката с 2-3 минути от по-бавните движения.

Правете упражненията три пъти седмично, през ден. Преди всичко не забравяйте да поговорите с вашия лекар, тъй като подобни тренировки не са лишени от известен риск за сърдечната дейност.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *