ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Цялата истина за палмовото масло: невероятни факти, които не са известни на всички!

Палмовото масло се използва от хората от близо 5000 години. Доказателство – съд, открит от погребение в Абидос – древен египетски град

палмовото масло
Днес палмовото масло е продукт с доста съмнителна репутация. Много специалистите, които разбират от здравословен начин на живот, смятат че палмовото масло трябва да бъде напълно изключено от хранителния режим.

В състава на палмовото масло има течни и твърди фракции. Именно по-твърдите фракции не могат да бъдат разградени от организма и се натрупват частично в стомашно-чревния тракт.

palmovo-maslo

Работата е там, че този продукт съдържа висок процент наситени мазнини, които повишават холестерола и допринасят за развитието на сърдечно-съдови заболявания.

През последните години има много изследвания, които опровергават факта, че палмовото масло може да причини сериозни вреди на нашето здраве. Вярно е, че не е необходимо да се замислим защо изведнъж се появиха толкова много опровержения. Ясно е, че цялата тази агресивно поднесена информация се използва активно от лидерите на хранително-вкусовата промишленост. Те финансират подобни изследвания, за да могат да поддържат висок ръст на продажби.

ka6kaval

Палмовото масло в продуктите – има ли го, няма ли го?

Има няколко причини, поради които производителите добавят палмово масло в храната. Първо – това е много евтина производствена суровина, и второ се съхранява дълго време, а също така има и способността да удължи трайността на продуктите.

Най-често палмовото масло се добавя към сиренето, заквасената сметана, маслото, сметаната, киселото мляко, прясното и кондензираното мляко. У дома лесно може да проверите тези продукти за наличие на палмово масло.

sirene

1. Оставете парче кашкавал в топло помещение. Млякото ще изсъхне, докато палмовото масло ще причини напукване на продукта.

sladoled

2. Разтрийте малко количество сладолед между пръстите си. Ако забележите едва видим филм, то това е част от палмовото масло.

kiselo-mlqko

3. Поставете кисело мляко или заквасена сметана в хладилника, след това ги изкарайте на температура от 1-2 градуса. Натуралните млечни продукти леко ще се стегнат, докато онези, които съдържат палмово масло няма да променят своята консистенция.

kondenzirano-mlqko

4. Специалистите съветват да се опита кондензираното мляко на вкус: те твърдят, че подправеното с палмово масло кондензирано мляко има леко горчив вкус.

Въпреки, че не е препоръчително да се използва палмовото масло в хранително-вкусовата промишленост, то е много полезно ако се използва в козметиката . Козметичните салони по целия свят активно използват веществото за подготовката на подхранващи маски.

Какво мислите по този въпрос? Има ли много ментета в магазина? Не забравяйте да споделите мнението си в коментарите!

Източник: www.woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *