ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Доктор Комаровски посочва 6 грешки, които допускаме при лечение на грип

Лечение на грип е нещо, в което всеки от нас е специалист – знаем десетки рецепти, които сме прилагали поне стотина пъти

лечение на грип

Лечение на грип не бива да се извършва без лекарска консултация. Поради тази причина ние решихме да попитаме популярният руски педиатър доктор Комаровски къде допускаме грешка и какво липсва на правилното лечение на грип. Ето и неговите съвети!

Лечение на грип – това е труден и отговорен процес, казва доктор Комаровски. Към него трябва да се пристъпи сериозно и отговорно. Защото, усложненията, които грипът предизвиква, са наистина страшни.

лечение на грип

Важно е да се започне навременно и правилно лечение на грип. Има много информация за това какви действия трябва да се предприемат, но въпреки това винаги се допускат грешки.

Ето и 6 грешки, които допускаме при лечение на грип, според доктор Комаровски

1. Грип „на крак“

grip-na-krak

Това е една от най-сериозните грешки. Повечето хора си мислят, че грипа ще мине от самосебе си. Такива пациенти почти веднага започват да приемат температуропонижаващи средства, за да могат да отидат на работа.

Така обстановката става още по-страшна. Из улиците и в градски транспорт се придвижват стотици болни хора. Грипът е заболяване, което се предава по въздушно-капков път. Макар и малко по-сложен от настинката, той изисква почивка на легло.

2. Пропускаме консултация с лекар

lekar

Често пациентите без много да се замислят започват самолечение. А, гледах една реклама – защо да не си купя онова вълшебно прахче? И без да имат представа какво е състоянието им, започват да се лекуват.

Или друга грешка – съвсем точно си спомнят какво им е предписал лекаря миналата зима. Да, ама миналата зима състоянието им може да е било съвсем различно. Не бива така! Грипът е води до сериозни усложнения като пневмония, която може да причини смърт.

3 Антибиотици

antibiotici

Антибиотично лечение на грип – това е нещо ужасно. Антибиотиците са предназначени да убиват бактерии и вируси – те нямат ефект!

Лечението с антибиотици често води до вторична инфекция. Не пийте хапчета, който са ви останали от миналата година, или някой приятел ви е препоръчал. Употребата на антибиотици изисква задължителна консултация със специалист.

4. Горещи напитки

goreshta-napitka

Чай, плодови напитки, кисело мляко, напитки с повишено съдържание на витамин С действително подобряват състоянието на пациента. Те намаляват окисляването на кръвта, помагат по-лесно да минат болките в мускулите и умората. Но това е само при условие, че напитките ще бъдат приятно топли, но не и горещи!

5. Алкохол

alkohol

Грипът не бива да бъде извинение за топлите коктейли с алкохол. Алкохолът е токсичен за организма, грипния вирус – също. Черният дроб трябва да бъде защитен.

6. Загряване

zagrqvane

В състояние на повишена температура, болки и слабост е разбираемо желанието да се изолираме напълно. Но, увити в одеяло и отпуснати в още по-топли дрехи и затоплено помещение не е опция, която ще ви помогне да победите грипа.

В стаите не бива да е по-топло от 18-20 градуса. Проветрявайте на всеки час. Не се обличайте прекалено топло. Предпочитайте контрастните душове пред горещата вана.

Погрижете се за здравето на близките си. Споделете тази статия в социалните мрежи, за да могат вашите приятели да се предпазят от грешно лечение на грип.

Източник: komarovskiy.net

/121690/deteto.html

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *