ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Забравете всичко, което знаете за махмурлука: коктейлите на Джери Томас са тук, за да ви върнат към живота

Идат празници и махмурлука все по-често ще притеснява онези, които са забравили за мярката, докато са се забавлявали

махмурлука
Забравете всичко, което знаете за махмурлука: коктейлите на Джери Томас са тук, за да ви върнат към живота

Ликвидирайте махмурлука с минимални усилия и максимален вкус. През следващите няколко седмици често ще се сещате за рецептите, които ще ви предложим днес. С тяхна помощ не само ще победите махмурлука, но и ще се върнете към живота с нови сили и дръзновение.

Преди да ви запознаем с рецептите на един от най-известните бармани от времето на Дивия Запад, нека имаме предвид две важни правила.

1. За да се справите с махмурлука имате нужда от английска закуска. Пържени яйца, бекон и малка наденичка ще угаси пожара. Ако не ви се занимава да бъркате яйца и да печете наденици, намерете най-добрата шкембеджийница и изяжте едно шкембе. Задължително без бира!

2. Пийте вода! Алкохолната нощ ви е дехидратирала, така че хидратирайте организма смело и безотговорно.

И сега – след като сте приключили със закуската, време е за лекарството, което ще ви избави от махмурлука

jerry-thomas
Джери P. Томас (30 окт 1830 – 15 Декември 1885)

Коктейлите на Джери Томас са невероятни. Няма да ви измъчваме с ненужни биографични данни. Само ще кажем, че голяма част от коктейлите, чиито имена четете в менютата на баровете, са дело на Джери Томас.

Еремия (Джери) P. Томас (30 окт 1830 – 15 Декември 1885) е американски барман. Поради своята пионерска работа в популяризирането на коктейлите в Съединените щати Томас е известен и като“бащата на американската миксология“.

Време е да разберем как са лекували махмурлука по времето на Дивия Запад

kafe

1. Кафе с карамфил и канела

– 500 мл прясно сварено кафе
– 50 мл тъмен ром
– 20 г кафява захар
– 2 канелени пръчици
– 2 пъпки карамфил или една малка щипка смлян карамфил

Как се прави? Процесът много прилича на начина, по който се прави греяно вино. В предварително свареното кафе се слага захарта, рома и подправките. Разбъркайте. Трябва да се вари около 10-15 мин, за да сте сигурни, че всички аромати са се омешали.

Сервира се във високи чаши и се пие бавно.

2. Кафе с какао

kafe-meksiko

Най-вероятно Джери Томас е научил тази рецепта от някой мексиканец. Казват, че кафето с какао било запазена марка на инките. С тази напитка те изостряли умствените си способности.

Особеното в тази рецепта е, че Джери Томас е смесвал всички съставки поне 2 седмици преди да започне да предлага напитката. Отново заради ароматите.

Нужни са ви:

– 100 грама смляно кафе
– щипка смляно индийско орехче
– 20 грама какао
– 1 чаена лъжичка канела

Всичко се смесва и се държи в затворен съд. За да направите напитката, 2 чаени лъжички от сместа се заливат с нормална чаша кафе.

3. Кафе с яйце

kafe-iaice

Това е една изключително вкусна и ароматна напитка. Ще ви трябва кондензирано мляко и един жълтък.

2 чаени лъжички кондензирано мляко се прибавят към разбития жълтък и се разбират, докато станат на сняг. След това се изсипват в предварителното сварено кафе. Кафето може и да е експресо, или да е направено във френска кафеварка.

Последното важи и за останалите рецепти. Не всеки обича варено кафе…

Пробвайте поне една от предложените рецепти. Така ще имате възможност да се уверите колко добри са те за ликвидиране на махмурлука.

Източник: allrecipes.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *