Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Янков: 4 са основните методи за лечение на миома

Миома – миоматозна болест, позната предимно като миомна болест – същност. Причини за нейната поява – ендокринни причини, емоционални (бионервни емоции), резки промени в средата и в начина на живот. Задължителни случаи, при които се налага отстраняване на миомата – когато големината на миомата е като 3-месечна бременност, бърз растеж на миомните възли, обилно кръвотечение, което може да предизвика анемия. Методи и подходи за лечение на миомна болест – хормонално лечение, класическа операция и лечение с билки. Нови методи и подходи за избягване на операции при миома – хормонални спирали и безкръвни интервенции. Ендометриоза.

В поредицата „Духът на здравето“ д-р Щонова покани  д-р Методи Янков, за да обясни как се извършва съвременната диагностика и лечение на миомна болест. Миома е заболяване, което покосява жените на възраст от 35 до 50 години.

миома
Д-р Щонова поставя въпроса за болестта миома в „Духът на здравето“

Причините за появата на миома са най-разнообразни:

1 – Ендокринни причини – доброкачествен хормонен тумор, който се лекува успешно.  В по-малко от 0,1% от случаите миомата се  изражда в саркома или в раков тумор.  Миома е единственият доброкачествен тумор, който може да претърпи обратно развитие. След спиране цикъла на жената, туморът „изсъхва“ – жаргонно казано. Престава да съществува, защото миомата се подхранва чрез кръвта.

2 – Емоционални (бионервни емоции) и резки промени  – емоции като гняв, стрес, насилие, липса на деца, промяната в средата, в която хората живеят, смяна на надморската височина, смяна на килограмите – рязко отслабване и рязко напълняване оказват влияние в състоянието на матката.

миома
Д-р Янков държи понятието миома да бъде коректно цитирано като миомна болест

В 70% от случаите жените не подозират, че имат миома и научават по време на преглед при гинеколог по друг повод. Миомната болест е водеща причина за гинекологични операции. След поставяне на диагнозата, лекарите не трябва да демотивират пациентката, обяснява д-р Янков.

Пациентката трябва да бъде поставена под наблюдение, защото здравословните й проблеми не се решават само с премахването на миомата. Трябва да се полагат грижи за общото здраве на пациентките. В клиниката, в която д-р Янков работи, дневно извършват поне по 20 операции на миоми. Според резултатите, от наблюдението на миоматозната болест, зависи какви ще бъдат следващите действия от страна на лекарите.

Задължителни случаи, при които се налага отстраняване на миомата:

1 – Големината на миомата е като 3-месечна бременност.

2 – Бърз растеж на миомните възли.

3 –  Обилно кръвотечение, което може да предизвика анемия.

миома
Д-р Щонова и д-р Янков коментират модерните методи за лечение на миома

Лечение на миома:

1 – Консервативното лечение на миомата е  хормонално.

2 – Най-съвременните технологии при миома са т.нар.  хормонални спирали – имат противозачатъчно действие и действат благоприятно върху миомата.

3 – Безкръвни операции на миома – бързо възстановяване, минимална болка при пациентката, не се изрязва и отстранява цялата матка, а само образуваните миомни възли.

4 – Лечение с билки само в най-безопасния период – при жени над 50-годишна възраст. При по-младите не е подходящо.

Ендометриоза – тъкан, която расте не на мястото си в матката. По време на цикъла на жената, тези тъкани се изчистват, но не винаги тези тъкани излизат навън. Някои от тях се връщат обратно и отиват в белия дроб, към носа, натрупват се около яйчниците. Сексът по време на цикъл е най-честият случай за получаване на ендометриоза, тъй като по време на оргазъм се получават спазми в цялото тяло на жената. Диагнозата ендометриоза се поставя по клинична картина – болезнена менструация, при наличие на стерилитет. При провеждане на ултразвуково изследване  тези тъкани се откриват лесно.

Ще ви бъде полезно да чуете обяснения на д-р Янков от видеото по Би Ти Ви   ТУК >>>.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *