ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

МЕЛИЗИД / MELLIZIDE

Съдържа гликлазид, калциев хидроген фосфат дихидрат, повидон, хипромелоза, магнезиев стеарат

Предназначение

melМЕЛИЗИД е лекарствено средство за контрол върху високи стойности на кръвната захар; перорален антидиабетен продукт за възрастни. Препоръчва се в случаите, при които диетата и здравословния режим с умерено физическо натоварване не дава очаквания резултат.

Как се приема

Дозата МЕЛИЗИД, която се приема, е индивидуална; определя се от лекар в зависимост от стойностите на кръвната захар и от наличието на захар в урината. Индивидуалната доза може да се коригира, ако настъпят промени в статуса на пациента, например ако в резултат на програма за редукция теглото му намалее.

Дневната доза от медикамента е от половин до две стандартни таблетки, които се приемат наведнъж сутрин, по време на закуска. Възможно е лекуващият да препоръча и други лекарствени средства за контрол на кръвната захар.

Таблетките се поглъщат цели, без сдъвкване и стриване. При неволно предозиране се търси консултация с лекар, особено ако се проявят признаците на хипогликемия.

Не вземайте двойна доза, ако сте пропуснали предишния прием.

Възможни нежелани ефекти

Сред опасните странични ефекти са проявите на хипогликемия, които при тежки случаи могат да провокират припадък и кома.

В някои случаи е възможно приемът на МЕЛИЗИД да провокира промени в кръвната картина, отклонения в чернодробните функции, кожни обриви и/или отоци на лицето и гърлото, затруднено дишане.Други прояви са влошено зрение, възпаление на кръвоносни съдове, коремна болка, гадене и повръщане, жълтеница и чернодробна недостатъчност.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не се прилага при алергия към някоя от съставките му.

Противопоказан е при инсулино зависим диабет. Не се прилага при диабетна кома или прекома.

Този продукт не е подходящ за пациенти с чернодробни и бъбречни заболявания в напреднал стадий.

Не се използва при лечението на деца и подрастващи, на бременни и кърмачки.
Не се препоръчва шофиране, ако при терапия с този медикамент има риск от хипогликемичен пристъп.

Взаимодействие с други медикаменти

Способността на МЕЛИЗИД да намалява стойностите на кръвната захар се усилват, ако се приема едновременно с медикаменти като антибиотици, лекарства срещу хипертония, други продукти за намаляване на кръвната захар, продукти за лечение на гъбични инфекции, на язва, за лечение на депресия, против ревматични болки, съдържащи алкохол.

Ефектът от приема на МЕЛИЗИД отслабва при лекарства за поддържане на централната нервна система, кортикостероиди, против астма, при ендометриоза. Същевременно продуктът усилва ефекта на антикоагулантите.

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 30 таблетки по 60 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *