Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проф. Калевски: Единственият микроскоп за микрохирургия на Балканите е във Варна

Микрохирургия в неврологията – същност, приложение и възможности. Клиниката по Неврохирургия в УМБАЛ “Св. Анна“ във Варна получи като дарение нов ултрамодерен и свръхмощен операционен микроскоп от най-ново поколение, единствен на Балканския полуостров. Изключително висока резолюция на новата апаратура. Улеснена работа на неврохирурзите при осъществяване на операции чрез микрохирургия в неврологията. Щадящи операции за пациентите. Възможност за предаване в реално време на извършваните операции пред студентите по медицина в МУ – Варна.

В репортаж на Медицински университет – Варна представен по mu-vi.tv гостува проф. д-р Светослав Калевски. Проф. Калевски споделя, че Медицински университет – Варна дари на Клиниката по неврохирургия към УМБАЛ“ Св. Анна“ нов ултрамодерен микроскоп. Тази апаратура няма аналог на Балканите. Този микроскоп е изключително полезен за студентите по медицина и за специализантите, наред с неврохирурзите и техните пациенти.

микроскоп неврохирургията
микроскоп неврохирургията

Уникалността на новия микроскоп се дължи на неговата изключително висока резолюция. Операциите от клиниката могат да бъдат предавани в реално време в учебните зали и по този начин да бъдат наблюдавани от студентите.

Работата с такъв уникално мощен микроскоп улеснява изключително много неврохирурзите. Свръх мощният микроскоп позволява да се извършват абсолютно всички операции чрез микрохирургия. Позволява лесно да се борави с фокуса. Извършващият операцията и асистиращият имат еднакъв достъп до оперираното поле.

Новият микроскоп позволява да се извършват такива дейности, от прилаганата микрохирургия, които с други микроскопи трудно стават или не е възможно въобще да се случат, обяснява проф. Калевски. Извършването на микрохирургия с помощта на новия свръх модерен микроскоп позволява голям достъп до мозъка на пациента през минимални по големина отвори, което е изключително щадящо за клетките и за тъканите. Фокусното разстояние е много голямо – от 20 до 50 см. След края на операцията пациентът излиза от операционната зала без да е бил травмиран мозъкът му.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *