Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проф. Христо Мермерски: Храната може да излекува близо 200 заболявания

Проф. Христо Мермерски е автор на десетки книги за здравословно и лечебно хранене в съавторство със сина си д-р Йонко Мермерски. В интервю за сп. „Здравен журнал“ той разказва за природната медицина и как храната лекува.

Проф. Мермерски, откога се занимавате с темата за хранене и здраве?

– Като аграрен и биологичен специалист съм отдаден на темата за здравословно и лечебно хранене повече от 60 години. Освен автор на книги съм и действащ лектор, сега съм поканен да преподавам в Национален български университет „Трета възраст“ от доц. д-р Ганчо Попов. Водещ съм и на предаването „Здраве от природата“ по Евроком.

Какви са основните видове природна медицина?

– Разграничаваме четири основни направления. Първото е лечение с билки, съществува отпреди 5 хиляди години. Второто е лечение чрез хранене, което се справя с близо 200 болести. Чудесно е да използвате удоволствието от храненето и с лечебна цел.

Следващото е соколечението. След тежко заболяване организмът няма енергия да преработи храната. Ако му дадете една пържола, ще го уморите, но ако му поднесете сок, ще го усвои само за 15 минути и ще получи хранителни съставки за постепенното си възстановяване. Четвъртото е пречистването на организма от токсините, които се натрупват в него.

Проф. Христо Мермерски
Проф. Христо Мермерски: Храната лекува

Вие в кои направления работите?

– Във всички. Със сина ми сме написали книги за всеки вид природолечение, освен това сме разработили и натурални здравословни продукти като уникалния йогурт и капсулите с пробиотици „Мермерски“.

Какво е уникалното във вашия йогурт?

– Ние създадохме млечен продукт, в който има седем пробиотични и бифидо бактерии и един пребиотик.

Взаимодействието между тях подсилва здравословните ползи на всеки един и допринася за превъзходните качества на йогурта ни като цяло.

Откъде ви дойде идеята да правите кисело мляко?

– От вечната идея за дълголетие. В далечната 1894 г. у нас е бил екип начело с проф. Иля Мечников от университета „Пастьор“ в Париж, който се занимавал с изследване на човешкото дълголетие и искал да разбере защо имаме толкова столетници.

Мечников бил събрал сведения за 36 страни и установил, че най-много столетници има в България – четирима на 1000 души. Отдал го на редовното консумиране на българско кисело мляко. Проф. Мечников е лауреат на Нобелова награда, сега ние със сина ми очакваме също да ни я дадат за нашето кисело мляко (смее се).

Пишете 30-ата си книга, разкажете ни за нея.

– В юбилейната книга разглеждаме около 200 заболявания и даваме рецепти за тях. Интересното е, че зад всяка рецепта стои конкретен човек – с името си, някои и с телефона си, който описва състоянието си преди лечението, след това как и колко време се е лекувал и какъв е резултатът. Така се вижда, че не са само празни приказки, а доказани случаи на излекувани хора с природни рецепти.

Всички болести ли могат да се излекуват с природни средства?

– Не, разбира се, има болести, от които никой не може да ви излекува – нито с природни цярове, нито с фармацевтични лекарства. Такава е например атеросклерозата, но за нея и подобни нелечими страдания ние даваме рецепти за забавяне процеса на развитие или за по-дълго отлагане, предпазване от болестта.

Идват празници с богати трапези. Как да се предпазим от неприятните последствия след кулинарните изкушения?

– Да не се прекалява с нищо е най-добрата рецепта, но по Коледа и Нова година е най- трудна за изпълнение.

Затова ние предлагаме рецепта за загуба на натрупаните килограми и пречистване на организма след празниците чрез… хранене. Спазва се определен режим на хранене за 2 седмици и не само ще стопите излишните 3-5 кг, но и ще изхвърлите всички токсини от организма си.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *