ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Коктейл „Чиа фреска“ – перфектната напитка за изгаряне на мазнините в областта на корема!

Семена от чиа – ужасно полезни, въпреки че все още има хора, които не са запознати с ползите на този прекрасен продукт

 

чиа

Семената от чия са доказали своите ползи в продължение на много години. У нас семената от чия се ползват предимно като добавка към салатите. Тези дребни семенца са ползвани за храна и лекарство от маите, ацтеките и инките. Полезни са, защото съдържат големи количества протеин, приблизително 19-23% от общото тегло на зърната. За сравнение, царевицата и пшеницата, съдържат само 14% общ протеин.

Семената от чиа са отличен съюзник за намаляване на теглото. В комбинация със специална течност, те образуват гел, който обгръща стената на стомаха. Тази вискозна смес забавя усвояването на въглехидратите от организма.

chia-semena

Днес нашите редактори ще споделят с вас една рецепта за специална напитка, наречена „Чиа фреска“. За да я направите, можете да използвате какъвто и да е плодов сок, но за да отслабнете най-ефективен е именно пресен лимонов сок.

Какво ще ви е нужно?

– 1 супена лъжица семена от чиа
– 1 лимон
– 100 грама вода
– 1 супена лъжица мед

Как се прави?

1. Накиснете семената от чия във водата и ги оставете да престоят час-два.

voda-chia

2. След като семената станат с пихтиеста консистенция добавете към водата сока на лимона.

med-limon

3. Тази напитка се пие сутрин, като преди нея се изпива чаша топла вода. Приема се веднъж на ден, на гладно. Добре е първото хранене за деня да се случи поне час след като сте изпили коктейла „Чиа фреска“.

/78420/yazhte-semena-ot-chiya-zashtoto-predpazvat-ot-rak-i-ot-diabet.html

Семена от чиа, ускоряват метаболизма и насърчават загубата на тегло. Както винаги, ние ще ви припомним и противопоказанията. Лимонов сок не може да се използва за хора, които страдат от остър или хроничен панкреатит, възпалителни заболявания на червата, стомашна язва и язва на дванадесетопръстника.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *