ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Емилова: Продължителният запек води до мигрена

Мигрена – същност и причини за нейното възникване. Разлика между главоболие и мигренозно главоболие. Продължителност на мигренозното главоболие. Рискови групи пациенти, податливи на мигрена. Зависимост между мигрената и дебелото черво. Наличието на запек причинява натрупване на токсични вещества в организма. Мигрена – сигнал на организма, че е натоварен с токсини. Реакции на организма при мигрена – липса на апетит, гадене и повръщане, изчистване на дебелото черво и обилно уриниране.

Д-р Емилова изнася лекция пред своите пациенти, в която обяснява какво главоболие представлява мигрената и как тя може да бъде проявена вследствие на хроничен запек. Първо започва да боли цялата глава, след това вляво или вдясно се оформя едно много силно пулсиращо главоболие. Понякога главоболието е свързано и със зрителни нарушения.

запек
Д-р Емилова обяснява как запекът причинява мигрена

Нерядко пациентите изпадат в състояние, при което не желаят да виждат светлина. Започват да изпитват непоносимост към шума. Мигрената може да има различна продължителност – от няколко минути, през няколко часа до няколко денонощия. Наблюденията на д-р Емилова, относно мигрената, показват, че това главоболие се получава и вследствие натрупване на токсични вещества в кръвта. До голяма степен токсичните вещества се образуват и задържат в кръвта при тежък хроничен запек. Този запек не се е появил сега, а отдавна. Поне 10 или 15 години преди същинската проява на силното мигренозно главоболие. За да има човек  запек означава, че години наред дебелото черво не е работило правилно.

В един момент, вследствие на този продължителен запек, концентрацията на отровни вещества в организма е станала толкова голяма, че той няма никаква възможност да се справи сам с тях. Единственият възможен подход в този случай е да се спре приемът на храна. Д-р Емилова коментира, че така се осигурява шанс на организма да освободи поне част от тези натрупани токсични вещества. Ако човек не се усети сам и не престане да се храни, се включват механизмите в тялото, които заставят хората да го направят. Това точно е мигренозното главоболие, от което човек изгубва желание да се храни. Често появилата се мигрена е съпроводена с гадене и с повръщане.

Всеки пациент, който е преживял мигрена, знае, че в момента, в който главоболието приключи, последва обилно отделяне на урина и дефекация. Точно в този момент организмът изхвърля огромно количество токсини. Човек изпитва усещане, че му е просветнало, защото тялото се е изчистило от отровите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *