Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Списък със задължителните храни за мъжете и жените (за да бъдат здрави и силни)

Задължителните храни за мъжете и жените

Мъжете и жените се нуждаят от различно меню, за да могат да си осигурят необходимите хранителни вещества, витамини и минерали. Така например господата се нуждаят от повече протеини и мазнини, за да бъдат силни и активни, отбелязват от foodpanda. Организмът на дамите пък изисква повече желязо и фолиева киселина.

Лещата е важна част от женското меню, тъй като тя е богата на желязо. Бобовото растение осигурява около 30% от необходимата ни доза от незаменимото вещество.

Фолиевата киселина е особено важна за жените в детеродна възраст, но и останалата част трябва да се възползват от този витамин. Той е важен, защото осигурява нормална бременност.

Важно за дамите е и да похапват редовно ябълки, защото те засилват имунната система. Броколите пък са отлично средство за борба с бръчките.

храни
Броколите са много полезни

В чаша от зеленчука се съдържат 100% от нужната ви дневна доза витамин С. Освен че ни предпазва от вируси и грип през зимата той е и основен фактор за изграждането на колаген, който от своя страна прави кожата еластична. Ако мислите, че картофите са враг на стройната фигура, сте в грешка. Оказва се, че в тях се намира вещество, което е основен елемент в борбата с килограмите.

В един среден по големина сладък картоф се съдържа повече калий дори от бананите. Те пазят сърцето от болести. Сиренето пармезан пък укрепва костите на дамите – калцият е ключът в борбата с остеопорозaта.

Киселото мляко също е много полезно за тях.

Гъбите са пълни с антиоксиданти и предпазват от рак.

Гъбите задължително трябва да присъстват и в менюто на господата. За да са здрави мъжете трябва да хапват дива сьомга – тази риба ги предпазва от сърдечно-съдови заболявания.

Наблягайте на боба, тъй като той е свободен от нездравословни мазнини и намалява „лошия“ холестерол в кръвта. Картофи, но не пържени, също са добър източник на калий – той подобрява кръвообращението.

Освен всичко те повишават и либидото и превръщат мъжете в тигри в леглото.

Яйцата са добър избор за мъжко меню, пише „Телеграф“. Само едно на ден е достатъчно, защото освен калорично то е богато на рибофлавин, а това е веществото, което преобразува храната в енергия. Изварата пък помага за абсорбирането на всички хранителни вещества, от които се нуждаем.

Подбирайте свинско месо, което не е мазно. Крехките филета може да консумираме веднъж в седмицата, без да се притесняваме за здравето и килограмите си.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *