ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

РЕСПИВАКС / RESPIVAX

Съдържа лиофилизирани убити бактериални култури от Streptococcus pneumoniae, Branhamella catarrhalis, Streptococcus pyogenes-а, Haemophilus influenzae type b, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, формалдехид, микрокристална целулоза, пшенично нишесте, силициев диоксид, повидон, магнезиев стеарат, декстран

Предназначение

resРЕСПИВАКС е имуностимулатор от полибактериален тип. Приемът на този продукт (има варианти за деца и за възрастни) стабилизира имунната система и я прави устойчива срещу причинители на дихателни инфекции. Прилага се като средство за профилактика преди смяната на рискови сезони, или като част от комплексна терапия при инфекции на дихателните пътища.

Как се приема

Приемът на РЕСПИВАКС при профилактика е по една таблетка от 50 мг дневно – за възрастни, сутрин на гладно в продължение на 20 дни, в три последователни месеца. Специалистите препоръчват профилактичната програма да започне още през октомври, но и сега не е късно. Детският вариант на РЕСПИВАКС са таблетки от 25 мг, които се приемат по същата схема за деца от 3 до 14 години. Подрастващите над 14 години вземат таблетки от 50 мг.

РЕСПИВАКС като част от лечебен курс: една таблетка дневно – сутрин на гладно, в продължение на 30 дни. При злокачествени заболявания приемът може да продължи без прекъсване 3 до 6 месеца. След лечебния курс по преценка на лекуващия може да се приложи поддържаща терапия по схемата на профилактичните програми, т.е. прием по една таблетка в 20 последователни дни, през всеки от три последователни месеца.

Възможни нежелани ефекти

РЕСПИВАКС се приема добре, няма данни за странични ефекти с негативен ефект за здравето на пациента.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Продуктът съдържа пшеничено нишесте; потенциалните потребители с диагноза цьолиакия, т.е. глутенова ентеропатия не бива да го приемат. Приемът на РЕСПИВАКС би могъл да провокира симптоми на хроничен ентерит поради глутенова непоносимост.

Бременни и кърмачки следва да се консултират с лекар за безопасността си при прием на продукта. РЕСПИВАКС е противопоказан през първите три месеца от бременността.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни опасни лекарствени взаимодействия на РЕСПИВАКС. Продуктът може да се включва в програми за комплексно лечение, включително с антибиотици.

Продължителната употреба на РЕСПИВАКС не води до привикване.

Ако по някаква причина пропуснете прием на РЕСПИВАКС в обичайното време, вземете съответната доза при първа възможност. Не компенсирайте пропуск с двойна доза при следващ прием.

_________

Усреднена цена в аптеките – 14 лв за опаковка от 30 таблетки по 50 мг, или 11 лв за опаковка от 30 таблетки по 25 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *