Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бен Стилър: Редовните тестове ме спасиха от рак на простата!

Актьорът Бен Стилър описва първоначалния шок, който е преживял, след като станало ясно, че има агресивен рак на простатата

Бен Стилър
Бен Стилър в „Ах, тази Мери“

Актьорът Бен Стилър е оставил на заден план актьорската кариера. Звездата от „Ах, тази Мери“ и „Зуландер“ предпочита ролята на просветител, отколкото да прави онова, с което е станал известен. Стилър е решил да използва известността си, за да може да се посвети на каузата „как оцелях с рак на простата„.

Неговото обяснение е просто и достъпно. След операция, чрез която хирурзите са извадели неговата простата, той е напълно здрав. А до тази интервенция се е стигнало, тъй като Стилър редовно ходел на прегледи.

Бен Стилър, който скоро навърши 50 години, е бил диагностициран с агресивния тумор през 2014 г., след като си направил тест за ранно диагностициране на безвредни тумори, наречен PSA тест. Този тест се прави и у нас, в България.

rak

Стилър настоява, че именно този тест е спасил живота му, тъй не е имал симптоми или фамилна анамнеза. В едно от последните си интервюта той говори за страничните ефекти, тестовете и лечението, което е провел.

Бен Стилър призова всички мъже да се изследват и да не игнорират кампанийните прегледи, които се организират. Той призна, че не страда от някои от често срещаните странични ефекти от простатектомията, които понякога включват инконтиненция и проблеми със сексуалната функция.

Но актьорът – който има син и дъщеря, заедно със съпругата си, актрисата Кристин Тейлър – настоява, че единственото, което го радва е, че е жив.

И ако трябвало да избира дали да има нормален сексуален живот, или просто да е жив, той още веднъж би избрал второто

„Това е нереално. Това не е нещо, за което изобщо съм мислил. Ракът не беше в полезрението ми изобщо. И ако не беше за този тест, днес изобщо нямаше да мога да разговарям с вас“, откровен е комикът.

stilar-ben

Стилър, който даде интервю пред USA Today, заедно с неговия хирург, каза още че мъжете трябва да са информирайте се относно изпитванията, възможностите за лечение, както и лекарите, които са на разположение.

Той добави: Ако зависеше от мен бих казал, че всеки мъж трябва да отиде и да се изследва след 40-годишна възраст, особено ако има фамилна анамнеза.

Източник: www.usmagazine.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *