ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кой би могъл да предположи, че това са пет опасни стайни растения за деца!

Много хора обичат стайни растения, още повече спокойно ги настаняват на перваза на прозореца в хола, спалнята или кухнята

staini-rastenia

Колкото повече стайни растения – толкова по-добре, би казал някой. По този начин се създава една малка целогодишна градина. В допълнение, много насаждения са в състояние да пречистват въздуха и създават благоприятна енергия в дома.

Но дори и безвредни на пръв поглед, саксиите с красивите цветя могат да носят известен риск за здравето. Това важи с особена сила, ако семейството има малки деца. В края на краищата, малките деца са най-податливи на алергични реакции. В допълнение, поради любопитството си към околната среда, те биха могли да откъснат интересните листа на растението, или красивите му цветове и да се опитат да ги изядат. И това може да се окаже фатално!

Кои са петте най-опасни стайни растения за деца?

ciklama

1. Циклама

Смята се, че Цикламата е едно от най-красивите и подходящи стайни растения. Това прекрасно цвете помага да се прогонят лошите сънища и страхове, и поради тази причина е добре да стои в спалнята. Ние няма да спорим за магическата сила на Цикламата, но ще ви предупредим, че тя е отровна и би могла да бъде заплаха за децата.

Има рецепти, в които се казва, че може да използвате корена на Циклама, за да лекувате синузит. Не само, че може да изгорите лигавицата, но може да се получи температура, болки в гърлото, и недостиг на въздух. Най-токсичната част на това растение са семената и корените. Към тях трябва да прибавим и пресните сокове от цвета или листата, които могат да причинят дразнене или възпаление на кожата.

difenbahia

2. Дифенбахия

Растението е в състояние да подобри химическия състав на въздуха в помещението. Но ние ви съветваме да не бърза да го слагате в детската стая или спалнята. Сокът на растението е отровен, особено този, който се съдържа в стеблото. Това може да доведе до сериозни нарушения в храносмилането и дишането, както и да доведе до изгаряния при контакт с кожата или ръцете.

Ако имате Дифенбахия в дома си, най-добре да се грижете за нея, докато носите ръкавици

Между другото, в много европейски страни е забранено да се отглежда Дифенбахия.

amarilis

3. Амарилис беладона

В луковиците на растението се съдържат алкалоида Lycorine. В малки дози, той има отхрачващо действие, и предизвиква повръщане. Ако все пак попадне сок от листата на амарилиса върху ръцете ви, най-добре е да ги изплакнете бързо, без да докосвате нищо с тях.

mushkato

4. Мушкато или здравец

Тези две растения, разбира се, са много полезни. От една страна здравецът е чудесен антисептик, помага за облекчаване на стреса и напрежението, облекчава болката при ангина и отит. Въпреки това, аромата на тези две растения може да предизвика силна атака на астма и алергични реакции при децата.

Тези две растения са противопоказни при бременни жени, хора с ниски нива на кръвната захар, малките деца и онези, които вземат противозачатъчни.

kaktusi

5. Кактуси

Те не са отровни и опасни само защото имат бодли. От убождането можете да получите, в най-лошия случай, малък абсцес. Така че по-добре кактусите да стоят далеч от деца.

Въпреки това, някои видове кактус, като например Trihotsereus съдържат халюциногени. Те могат да причинят парализа на централната нервна система. Тяхното действие е подобно на ефекта на LSD.

Източник: www.wikibotanika.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *