Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това е най-ефективната тренировка за ходилата!

В добра форма за дълго, дълго време – кой не мечтае за това? Чрез подходящо хранене и грижа за мускулите, ставите, сърцето и артериите тази мечта може да стане реалност.

Тренировка за ходилата

Нашите ходила вършат толкова много работа, че често с годините се деформират и се появява болка. Стъпалата се състоят от 26 кости и 114 сухожилия. Тази „машина“ трябва да бъде тренирана, за да бъде в тонус.

Веднъж или два пъти в месеца лягайте по гръб с ходила на стената, поставяйте по една топка за тенис под всяко ходило и търкаляйте топките в продължение на няколко минути.

тренировка за ходилата
Тренировка за ходилата с тенис топка

Здрави мускули и стави

Бързо ходене на високи токчета, тежка дамска чанта през рамо и огромни торби с продукти в ръцете, а телефонът е притиснат с рамо към ухото – колко много можем сами да си навредим! Организмът се приспособява към всичко, но някой ден тук започва да „дърпа“, там – да блокира… Това старостта ли е? Не, просто знак за нарушено равновесие. Мускулите са организиран „екип“, който поддържа скелета прав и подвижен.

Когато някой мускул не функционира добре, друг поема работата му. Например ако коленете са загубили гъвкавостта си, мускулите на ханша извършват усилието на тяхно място. Докато някои стави си почиват, други се претоварват.

Права, но гъвкава стойка

Изправена глава, поглед, отправен напред, рамене без напрежение – това е в основата на добрата стойка на тялото. За да свикнете с това положение, правете следното упражнение: поставете и задръжте за 2-3 минути книга върху главата си, пише „Журнал“. Това няма веднага да подобри стойката ви, но създава „спомен“, който тялото предава на мозъка. Постепенно правилната позиция се превръща в рефлекс.

Отмора за гърба

Всеки ден трябва да се прави почивка за отпускане на мускулите на гръбнака. Можете за 30 секунди да легнете на пода със свити над корема колене и протегнати над главата ръце. После разтворете ръце встрани, а свитите колене наклонете веднъж наляво, веднъж надясно.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *