Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Йорданов: Диагнозата синузит да се поставя от специалист УНГ

Синузит (риносинуит) – същност, причини и периоди за неговата поява. Видове синузит – остър, хроничен, алергичен, сезонен, целогодишен (неправилно лекуван). Податливи и устойчиви на синузит пациенти. Признаци и симптоми, които показват, че вирусната инфекция на един пациент се е превърнала в синузит. Преглед при специалист УНГ за поставяне на диагноза синузит – инсрументален преглед, оглед с оптически уреди, рентген, компютърен томограф. Изготвяне на фотодокументация от извършените прегледи.

В „Пулс“ от поредицата Здравни предавания на „Канал 3“ гостува д-р Иван Йорданов. Д-р Йорданов дава полезни съвети за всеки, който страда от синузит или е застрашен от този проблем. С промяна на сезоните и промените в температурите се обострят различни здравословни проблеми, включително и синузита. Има хора, които са податливи на различни инфекции, но има и такива, които са устойчиви. Устойчивостта на горните дихателни пътища се дължи на анатомията, на имунната система и на начина на живот. Податливи са хората, които имат съпътстващи заболявания, довели до понижаване на техния имунитет.

синузит
Д-р Йорданов съветва всички пациенти да търсят специалист, ако проявяват симптомите на синузит

При една настинка пациентите започват да се лекуват с различни природни средства – имуностимулатори, прием на много течности, включително билкови отвари. Прием на витамини. Ако след 3 до 4 дни настинката не е отминала, задължително трябва да се търси специалист. Ако пациентите прилагат самолечение продължително време, има вероятност заболяването да стане хронично.

Синузит или както е правилно да се нарича риносинуит е възпаление на лигавицата на носа и на околоносните кухини. Най-често се причинява от вирусни инфекции. Следствие на различни анатомични аномалии, тези инфекции се задълбочават, коментира д-р Йорданов. Вирусната инфекция преминава в бактериална.

Появата на синузит се характеризира със следните симптоми:

Появилата се хрема, която не минава в рамките на 3 до 4 дни;

Не минава главоболието, което се е появило  между очите и на челото;

Тежест под очите;

Стичат се секрети назад към гърлото;

Пациентът отделя храчки;

Д-р Йорданов съветва пациентите да обърнат сериозно внимание на тези симптоми, въпреки че с тях може да се живее дълго време. Личните лекари също трябва да бъдат много по-ангажирани с проблемите на своите пациенти и те да ги насочват към специалистите УНГ, а не само да ги карат да си слагат капки в носа. След направен преглед от специалист, ще бъде поставена точната диагноза и ще бъде назначено най-правилното лечение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *