Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Необяснимо притеснение, тревожност? Ето съветите на психолозите!

В забързания ни ритъм на живот често ни обзема необяснимо притеснение. Или пък постоянно ни се струва, че ще се случи нещо непредвидено. Ето какви са съветите на психолозите за преодоляване на напрежението.

anxiety1
Необяснимо притеснение

Движете се, разходете се. Обикновено когато хората видят, че някой е разстроен и тревожен, му казват „Седни, успокой се!“. Всъщност този съвет може да усили тревогата, вместо да я изличи. Вътрешната енергия, която се трупа до точка на кипене в неспокойния човек, има нужда от отдушник. Трябва да се излее отнякъ­де. Движението, ходенето пеша може да послужи като отворен клапан в този случай. Освен това е доказано, че докато човек се разхожда, успява да подреди мислите си.

Специалистите обяс­няват, че за да постигнете целта си да се разтоварите от напрежението, упраж­нението си има техника на изпълнение. Отначало тръгнете с бързи крачки и постепенно забавяйте ход, докато успокоите напълно темпото, сякаш сте излез­ли на безгрижна неделна разходка. Скоро ще усети­те как в крак със стъпките ви „вървят“ и по-ясни и спокойни мисли.

Тревожност
Тревожност

Споделете тревогата си гласно, разкажете какво ви безпокои. Когато изразяваме мислите си с думи, понижаваме нивото на стреса, твърдят психолозите. Няма значение с кого говорим. Дали този, на когото споделяме, може да ни помогне, или е просто слушател. Важното е да си излеем душата пред някого, а не дали той ще ни подкрепи. В краен случай, ако сте сами и няма с кого да поговорите в момента, просто кажете на глас всичко, което ви вълнува и тревожи. Ще видите, че ще ви стане по-леко и мислите ви ще се прояснят.

Препоръчителните хранителни добавки са тези, които успокояват нервите

За повече подробности, последвайте линка, който е поставен на името на продукта.

Препаратът с жълт кантарион е продукт на Sanct Bernhard с антисептично и общоуспокояващо действие. Жълтият кантарион е класическо средство за балансиране на нервната система при стрес и свръхнапрежения. Действа успокояващо при неврастении и състояния на тревожност.

Форца 5 е уникална комбинация от 5 активни съставки, които тонизират, енергизират, възстановяват и помагат да се преодолее умората, стреса, натоварванията, загубата на жизненост и отпадналостта.

Релакс ден и нощ с 24 часово действие! Препоръчва се при нервно изтощение, тревожност,безсъние, раздразнителност и други. Успокояващото, релаксиращо и седативно действие се дължи на уникаланата комбинация от лайка, пасифлора, валериана, лавандула, калифорнийски мак и глог.

НевроХелт (NeuroHealth) действа благоприятно при стрес и безсъние. Допринася за здрава нервна система. Представлява смес от изсушени гъби: Шийтаке – (Lentinula edodes), Херициум (Hericium Erinaceus), Копринус (Coprinus Comatus), Рейши (Ganoderma Lucidum).

Сибирският женшен е класически адаптоген

Това е лечебно растение, което допринася за успешно преживяване на стресови ситуации от различен характер. Активната съставка leutheroside е отличителен белег на екстракта от корените му. Тя позволява на клетките да получават добро кислородно хранене независимо от възможната рязка промяна на обективните условия.

Магнезий В комплекс е идеален продукт за поддържане на стабилна нервна система. Нормализира функционирането на нервната система по време на психически напрежения и стрес. Подпомага сърцето, регулира обмяната на веществата и повишава работоспособността.

Продуктът НИРВАНА на COMPLETE PHARMA е средство за снемане на стреса и напрежението. За осигуряване на здрав, спокоен сън и позитивни нагласи към събитията от живота без прием на специфични медикаменти. Благодарение на полезните му въздействия се чувстваме спокойни и уверени в себе си. Повишават се работоспособността и мотивацията ни за активни действия, вземаме точни решения и постигаме стабилност на психиката и емоциите.

Енерджи плюс разтворими витамини е ефикасна комбинация от 10 витамина за ежедневно подсилване на организма. Тя е с приятен цитрусов вкус в удобна за употреба форма.

Соев лецитин за здрава нервна система. Лецитинът има основна функция, като хранителен елемент за нервните влакна. Той изгражда 17% от периферната нервна система и 30% от мозъка. Дефицитът на лецитин води до умора, раздразнителност, изтощаване на мозъка и даже нервен срив.

Царски билки за съня се препоръчват при неспокоен сън, нарушения в съня, кошмари, превъзбудено състояние. Както и при проблеми със заспиването, напрегнатост, неврози, свръхнапрежение.

Царски билки за нервната система се препоръчват при стрес, неврозни състояния, сърдечна невроза, депресии, нервно напрежение, раздразнителност, преумора, възбуда.

Л-ТЕАНИН Помощ при стрес, безсъние и тревожност!

Тази аминокиселина има наподобяваща химическа структура на глутамина, който е една от трите киселини имащи отношение към процесите на задържане и възбуждане на мозъка (глутамин, глутаматна киселина и гама-аминомаслена киселина (GABA).

Вземете се в ръце. В буквалния смисъл, не в преносния – да се стегнете, както се употребява този израз. Психолозите обясняват, че в миг на тревога човек има нужда от защитна прегръдка. Затова неволно скръстваме ръце върху гърдите си, или започваме да поглаждаме и стискаме дланите си една в друга. Тези жестове изразяват желанието ни да се успокоим, да си вдъхнем повече увереност, подкрепа, с една дума – да се защитим в прегръдката си.

Фокусирайте се в една точка. При изпитване на силна тревога насочете погледа си към нещо и гледайте в него неотклонно, сякаш се взирате в нещо много важно. Няма значение точно в какво се фокусирате, дори почти незабележима точка върху гола стена ще свърши работа, твърдят специалистите. Важното е да съсредоточите цялото си внимание върху нея, сякаш искате да проникнете до сърцевината й, да изучите всяка нейна молекула. След известно време ще изпаднете в нещо като лек транс – по-спокойно, някак отдалечено от реалността уравновесено състояние на съзнанието. Разбира се, през това време ще продължите да усещате, да мислите и преживявате, но не в остра форма на тревожност, както е при стрес, пише Журнал за жената.

Обзети сте от песимизъм? Помогнете си сами! Изяснете си откъде идва вашето черногледство и ще успеете да минете на слънчевата страна на живота, съветват психолозите.

Виждате всичко само в черни краски, неуверени сте в способностите си. Сигурни сте, че нищо няма да се получи, независимо от усилията ви, просто сте най-зле от всички…

Ако подобни мисли ви се въртят в главата и няма светлина в тунела, дори „дупката“ става още по-тъмна, значи сте песимисти. Според психотерапевтите хората развиват тези негативни нагласи поради травми в детството. Също и претърпени неуспехи в миналото си, или за да манипулират околните за собствени цели.

Песимистите са два типа: едните са постоянно нещастни и се изживяват като жертви. Вторите са агресивни опозиционери, които не вярват в нищо. Черногледството и враж­дебността обаче са следствие, породено от неуве­реността в собствената личност. Затова трябва да си помогнете сами – ето как.

Постарайте се да видите нещо положително в живота си, опитайте се да намерите доказателство за приказката „всяко зло за добро“ и в най-сложната ситуация, търсете „златно- то“ зрънце във всеки човек, включително и в себе си.

Направете нещо, което никога досега не сте си позволявали, дори не сте дръзвали да си го представите. Това, че ви се е получило, ще промени възприятието ви за самите вас и за света около вас. Така ще се откъснете от субективната реалност, в която живее всеки от нас.

Намерете поне пет положителни качества у хората от близкото ви обкръжение: любимия човек, родители, приятели, колеги, съседи.

И най-важното: опре­делете своите пет големи достойнства. Сега ги сравнете с плюсовете на другите хора. Май не сте толкова по-назад от останалите, колкото си мислехте, нали?

Кой цвят харесвате?

Знаете ли, че според това как се променя предпочитанието към цветовете на даден човек, може да се съди за промените в живота му. Специалистите са установили, че на бременните най-любим е лилавият. Това е цветът на завоалираността, тайнството и тръпнещото очакване. Хората, които са на ръба на нервна криза, са пристрастени към кафявото и не понасят синьото. Жълтото е най-харесвано от готовите да променят нещо в живота си, а устремените към свобода са влюбени в сивото.

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *