Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как да се отървете от гърбица на вдовицата! / по системата на Бубновский/

Гърбица на вдовицата, или наречена още бизонска гърбица, е неприятно и болезнено образувание, което се среща при все по-млади хора

гърбица на вдовицата

Гърбица на вдовицата след време ще има всеки млад човек, който прекалява с взирането в телефона!

Модерният начин на живот диктува свои собствени условия и има отрицателно въздействие върху нашето здраве. Доста често заседналата работа и липсата на свободно време е причина съвременният човек да се оплаква от непривични болести. Това са заболявания, които са характерни за една по-различна възрастова група. Артрит, инфаркт, инсулт, рак, затлъстяване… Факт е, че тези опасни заболявания не подбират, а напротив – избират все по-млади хора.

И ако болестите са страшни сами по себе си, още по-страшно е това, че за голяма част от проблемите със здравето сме виновни ние самите.

Гърбица на вдовицата или бизонска гърбица най-често се среща при жени с наднормено тегло. Тази деформация се характеризира с натрупването на мазнини в областта на шийните прешлени.

Днес ви предлагаме конкретни упражнения, които ще ви помогнат да се отървете от бизонската гърбица или гърбица на вдовицата, ако страдате от нея.

Освен това, тези упражнения са много лесни и приятни за изпълнение

Поради тази причина могат да се използват от всеки, който иска да подпомогне здравето си и да се предпази от тези ужасно неприятни и болезнени мазни подложки.

ramene

1. Кръгови движения с раменете

Започнете упражнението като застанете в изправен стоеж със свободно отпуснати ръце надолу. Бавно започнете да въртите раменете напред-назад. Може да редувате , а може и да въртите първо дясното рамо, а след това лявото. Упражнението се прави в продължение на не по-малко от 5 минути.

kobra

2. Упражнение Кобра

Започнете упражнението като легнете по корем и сложите двете ръце на пода под раменете.

Докоснете пода с челото и бавно започнете да се изправяте на ръце, така както е показано на снимката. Главата трябва да се движи бавно назад. Дишането е бавно и спокойно. Повторете упражнението 20 пъти.

kotka

3. Поза котка

Започнете упражнението като застанете на четири крака с наведена надолу глава. Уверете се, че коленете и ръцете ви са успоредни. С вдишване извийте гърба като котка и приберете корема, колкото е възможно. Повдигнете главата и гледайте напред. Издишайки се върнете в изходна позиция. Повторете упражнението най-малко 20 пъти.

raztqgane

4. Разтягане на ръцете и краката

Застанете на четири крака, като се уверите, че коленете и ръцете ви са успоредни едни на други. Вдигнете дясната ръка и левия крак едновременно. Задръжте тази позиция в продължение на 10 секунди, след това повторете с лявата ръка и десния крак. Направете упражнението не по-малко от 20 пъти с всяка ръка.

Редовното провеждане на тези упражнения може да укрепи мускулите на гърба и да си спестите натрупването на мазнини в тялото.

колан за изправяне на гърба
Колан за изправяне на гърба

Източник: youtube

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *