Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Давидов: Ракът на простата вече е лечим

Мъжкото здраве – основни проблеми, свързани с мъжката физиология и емоционалност. Урологични проблеми. Последни новости от света на урологията и ендоурологията, след конгреса, проведен в Кейптаун. Масова употреба на високотехнологична апаратура. Роботът Давинчи се използва и в България – в Плевен и в София. Европейското общество по урология препоръчва задължителен преглед при уролог в 6 важни случая.

За да обсъдят проблемите на мъжкото здраве,  д-р Неделя Щонова покани в поредицата „Духът на здравето“  д-р Калоян Давидов – уролог. Проблемите на отделителната система са най-пряко свързани с половата система при мъжете. Нарушените функции, освен че причиняват физическа болка и дискомфорт, довеждат и до сериозни емоционални проблеми.

Мъжкото здраве
Д-р Щонова поставя въпроса за мъжкото здраве

Прилагането на тъканен маркер гарантирано показва дали лицето страда от рак на простата или има друг проблем. Ракът на простата вече е лечим, при това с най-модерна ендоскопска и лапароскопска апаратура за безкръвни операции и мини инвазивни интервенции.

Д-р Давидов е присъствал на Световния конгрес, проведен в Кейптаун наскоро. Той обяснява, че в световен план в урологията и при ендоурологията от години не се използва скалпел, чрез който се правят отворени рани. Масово се използва високотехнологичната апаратура, благодарение на която се правят само малки отвори в тъканите на пациентите, през които навлизат инструментите.

Мъжкото здраве
Д-р Давидов за новостите в урологията след Световния конгрес в Кейптаун

Роботът Давинчи е най-често използваната техника, обяснява д-р Давидов. Такива роботи има и в България, което е много добро медицинско постижение. Единият е в Плевен при проф. Горчев, а вторият е в София. Роботът Давинчи е един високотехнологичен инструмент.

Направена е обобщена справка, от Европейското общество по урология, в кои 6 случая всеки мъж задължително трябва да посещава уролог: 

1 – Всеки аспект на стерилитет;

2 – Когато има кръв в урината;

3 – Увеличен простатно специфичен антиген;

4 – Необичайна болка в слабините;

Мъжкото здраве
В студиото на „Духът на здравето“ за мъжкото здраве

5 – Всяка бъбречна аномалия, регистрирана с рентгенография и ехографски апарати;

6 – Болки в тестисите;

Д-р Давидов съветва всички мъже, когато отидат да си направят годишния преглед – кръв, урина, холестерол, да им бъде включен и кръвен маркер за рак на простата (PSA).

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *