ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Можем да се грижим за стройността на фигурата си пред… екрана на телевизора!

Вечно не ни стига времето, за да се справим с всичко камо ли да се грижим за стройността на фигурата си. От работа се изстрелваме право вкъщи, където ни чакат готвене, чистене и разни други „радости“. И как в цялата тази ежедневна суета да отделим някоя и друга минутка в полза на своята фигура? Има решение, при това е толкова простичко, че вероятно ще ви удиви: можем да се грижим за стройността на фигурата си пред… екрана на телевизора!

Отслабване
Отслабване

(Не)приятели на фигурата ни

Обръщали ли сте внимание на съдържанието на чинията, с която сядате пред телевизора? Да видим: обикновено там има месо, картофи, може би сандвичи, някакви сладкиши и други врагове на нашата фигура. Ще кажете: какво лошо има в това малко да порадваме себе си след работните дни? А всъщност именно тук се крие основната опасност за здравето във вид на излишни килограми, тежест в стомаха и възможно чувство за вина за нашите хранителни слабости (в стил „ох, пак преядох“…). Работата е там, че докато наблюдаваме героите на екрана и се потапяме в света на фантазиите, често губим контрол над реалността и изяждаме много повече вредни продукти, отколкото ако сме с ясно, „неомагьосано“ съзнание. Ако освен това обичате да прекарвате време пред телевизора по този начин точ- но преди сън, много скоро цифрите на кантара ще ви изненадат.

Какво се оказва? Че завинаги трябва да забравим за съчетаване на две любими неща – вкуснотии и ин­тересен филм или предаване? В идеалния вариант – да. Но, както знаем, това не е лесна задача. Как да намерите компромисно решение? Започнете с това да слагате в чи­нията си пред телевизора най-вече полезни продукти. Като алтерна­тива на всевъзможните снаксове, шоколадови десертчета и газирани напитки към тях, можете да зало­жите на свежи плодове, нарязани на парченца, малко ядки или на­пример компот, пише Журнал за жената.

Малко движение?

Ако смятате, че постигането на значителни резултати в укрепване­то на мускулите и оформянето на красива фигура е възможно само ако не излизате от фитнеса – или много сте се объркали, или просто търсите оправдание за собствения си мързел. Можете да прекарате времето си с полза за фигурата и без да се отделяте от телевизора, разбира се, ако редовно комби­нирате това телевизионно време с минитренировки. Не страдайте толкова – вашият поглед няма да изпусне дори момент от важния сериал или предаване. Достатъчно е, докато гледате, да извършвате активни движения: махове с крака и ръце, навеждане и въртене на гла­вата, наклони от кръста, клякания – в общи линии, всякакви видове раздвижване, което сте видели в любимата си фитнес програма или просто преди време сте правили като сутрешна гимнастика. Учените отдавна доказаха, че подобен подход позволява да изгорим допълнително 100-200 излишни калории на ден.

Препоръчваме ви следните хранителни добавки за отслабване. За повече подробности последвайте линка!

Биваред Дает за Отслабване от Ваня Червенкова

БИЛКОВ ЧАЙ ЗА КРАСИВА ФИГУРА код 30219

ВИРУМИН – най-добрият приятел на храносмилателната система

ЕЖЕДНЕВНА РЕГУЛАЦИЯ При лениви черва и запек! код30226

ЕЛЛ ПРО

ЗЕЛЕН ЧАЙ Мощно антиоксидантно действие! код30210

ЗЕЛЕНО КАФЕ За желаната фигура! код30506

ЗЕЛЕНО КАФЕ КАПСУЛИ Модерно отслабване! код30261

Люспи от кралска елда за повече енергия и отслабване

МАЛИНОВИ КЕТОНИ КОМПЛЕКС Номер 1 за отслабване! код30806

Отслабващи продукти 3 в 1! Фет Бърнър – Отслабването вече е възможно!

ПОЛИСОРБ ПЛЮС

ПРОБЪРНЪР – здравословно и трайно регулиране на теглото

ПСИЛИУМ ФИБРИ За отслабване и детоксикация! код30230

ФЕМИМОДЕЛ ФОРТЕ от Zona Pharm

ХИТОЗАН Трайно отслабване с „магнит за мазнини“ код30220

Друг изход от тази ситуация е използването на тренажори – бяга­ща пътека, степер, велоергометър…

Така процесът на физическо усилие носи и полза, и удоволствие. Пък и точно както в случая с храната, вие отвличате вниманието си, анга­жирани с действията на екрана, и механично изпълнявате физическа работа, без постоянно да гледате към часовника и да чакате кога ще свърши тренировката. Разбира се, ако по някаква причина не можете да се сдобиете с такъв уред, това не е проблем – ползвайте различ­ни други средства: обръч, голяма фитнес топка, ластици за фитнес, гирички, въже за скачане, дори ако щете – ластик, който да прихванете към краката на два стола и да ска­чате като в детството. За 5 минути интензивна тренировка можете да изгорите до 100 калории. Не е трудно да изчислите колко общо ще изгорите, ако за времето на един филм направите няколко петминутки с почивки…

За маниаци

Ако сте много амбицирани, но все пак не искате да ходите на фитнес, а предпочитате мястото в собст­вения си хол пред телевизора, то можете да си потърсите цели ком­плекси от упражнения за укрепване на различните групи мускули – те няма да ви отнемат много време и активно ще борят излишните ви килограми. Скоро ще започнете да ги изпълнявате автоматично – без да се замисляте и затруднявате. И така – неусетно – фигурата ви ще стане по-стройна, с добре оформена мускулатура.

Но!

Да, винаги има едно доста важно „НО“, което в случая е свързано с предварителната подготовка: не, не става дума за нещо много сложно, а за обикновена загрявка, независи­мо от типа физическо натоварване. Иначе дори и най-леката гимнастика пред телевизора, при неподготвени мускули и стави, може да ви донесе повече вреди от пасивното излежа- ване на дивана.

1-2 уловки… и много добри резултати

На пръв поглед може да ви се сто­ри, че тези съвети са много лесни за изпълнение, но и в това няма как да се разминем без „подводни камъни“, в каквато роля най-често влизат на­шият мързел и нежеланието ни да се разделяме със старите си навици. Но ако вземете твърдото решение да се заемете със своята фигура, та ако ще да е пред екрана на телевизора, скоро ще усетите положителния ефект от подобни тренировки. А той не е ед­нозначен: изразява се както в пости­гането на прекрасни форми, така и в съществени икономии за джоба ви – поради спестените пари от нереали­зирани посещения на спортни зали и покупки на някои видове храни (които сами ще решите да махнете от менюто си). Така спокойно ще може­те да се поглезите например с нова дрешка – хем като награда за усили­ята, хем – чисто практично – да има какво да облечете, защото всичко ще ви стане по-широко.

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *