ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДИКЛАК ГЕЛ / DICLAC GEL

Съдържа диклофенак натрий, хипромелоза, макрогол -7 глицерол кокоат, аромат, вода

Предназначение

dicДИКЛАК ГЕЛ 5% е форма на медикамента диклак – диклофенак натрий, предназначена за външна употреба. Гелът е нестероидно противовъзпалително средство и се препоръчва при обострени симптоми на ревматични заболявания на меките тъкани – възпаления на мускули и стави, влошена подвижност, болезнена неподвижност на рамото. Помага при възрастови – дегенеративни ставни заболявания, засягащи крайниците и гръбначния стълб. Диклак се използва и при различни спортни и битови травми, предизвикали навяхвания, разтягания, контузии.

Как се приема

Гелът се полага 2-3 пъти дневно върху кожата в проблемната зона. Необходимо е внимателно втриване, докато определената доза се поеме от тъканите. Не бива да попада в устата или очите!

ДИКЛАК ГЕЛ е един от продуктите, чието усвояване може да бъде подпомогнато при физиотерапия – втриването по време на йонофореза позволява по-бързо и пълноценно проникване на медикамента до проблемната точка. Терапията с този продукт постига обезболяващ и противовъзпалителен ефект, тъй като той е от групата нестероидни противовъзпалителни средства.

Лечението с гела обикновено дава ефект в срок от 3-7 дни, по-продължително прилагане е неуместно. При неволно предозиране е възможно да се проявят ефекти като главоболие, нарушено мислене и дишане, замайване, гадене и повръщане, стомашни болки и кръвоизливи, влошени функции на черния дроб и бъбреците. При деца може да се получат гърчове. Такива ефекти могат да се появят с по-голяма вероятност при по-голяма продължителност и големи кожни зони за лечение.

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщаваните странични ефекти от лечение с ДИКЛАК ГЕЛ са кожни раздразнения, зачервяване и сърбеж, обриви – включително уртикарии, прояви на контактен дерматит. Рядко може да се получат пристъпи на задух на алергична основа, както и реакции на фоточувствителност. При полагане на гел върху големи участъци от кожата може да се проявят системни реакции, както при прием на диклак таблетки.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДИКЛАК ГЕЛ не се прилага при алергия към някоя от съставките.

5-процентният гел не е подходящ за лечение на деца и подрастващи.

Не бива да се използва при бременност, особено през последните три месеца. Да се избягва при кърмене.

Противопоказан при открити рани, проблемни лигавици, кожни възпаления и инфекции.

Не прилагайте гела като нов продукт, ако до момента сте имали алергични реакции срещу аспирин или други нестероидни противовъзпалителни.

ДИКЛАК ГЕЛ е противопоказан при сенна хрема, астма, инфекции на дихателните органи, алергичен ринит, назални полипи.

Взаимодействие с други медикаменти

Консултирайте се с лекар за безопасно паралелно приложение на ДИКЛАК с други лекарствени средства, въпреки че няма информация за негативни реакции в такива случаи.

_________

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 50 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *