Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Шведска диетоложка: 5 упражнения по време на работа пазят здравето

5 лесни за изпълнение упражнения ще ви държат във форма, дори и по време на работа – вижте предложението на шведската диетоложка Фрида Харджи

упражнения
Фрида Харджи се занимава с диетология и води курс по йога. Тя разкрива 5 от най-лесните упражнения, които може да правите в офиса.

Много са хората, чието работно време преминава пред компютрите. Претенциите на взискателните шефове и натоварените работни периоди не дават никаква възможност за почивка.

Често подобна работна среда е крайно разочароваща. Не само, че по-голяма част от времето се прекарва неподвижно, но липсата на движение провокира и куп други здравословни проблеми. Налице е по-висок риск от коронарна болест на сърцето – водещ убиец на много млади хора днес.

Може тези 5 упражнения да не са кой знае какво, но въпреки това са алтернатива на бавното самоубийство, което си причиняваме като се обездвижваме.

Фрида Харджи гарантира, че тези прости дейности могат да помогнат за укрепване и тонизиране на организма

aladin

1. Вълшебното килимче

Ако имате здрав стол в офиса, може да започнете да тренирате най-трудното от петте упражнения. То е наречено „Вълшебното килимче“, заради кръстосаните крака – най-трудната част. Не се разочаровайте, ако не може да го направите от раз. Важното е в един момент да успеете.

kitka

2. Разтягане на китката

Едно просто разтягане на китката може да помогне да отпуснете мускулите след използването им по цял ден, за да пишете. Използвайте другата ръка, за да дръпне пръстите на протегнатата напред ръка надолу в продължение на три секунди.

Клавиатурата стяга нашите китки, а това е един чудесен начин да ги отпуснете.

Направете упражнението 3 пъти с едната ръка и 3 пъти с другата, като не забравяте да държите гърба изправен, докато правите упражненията.

krak

3. Отмора за краката

На следващите две снимки виждате предложението на Фрида Харджи за една лесна и качествена отмора на краката.

Първото упражнение може да го правите, докато сте прави независимо къде. Може докато принтирате или докато разговаряте с колега.

Вдигнете единия крак назад, дръжте за стъпалото и в същото време изтегляйте нагоре.

krastosani-kraka

Другото упражнение е още по-лесно. Изпънете и кръстосвайте крака един над друг, докато сте в седнало положение.

4. На ръба

kraka

Следващото упражнение е идеално за укрепване на прасеца.

Използвайте стабилен стол. Седнете в края, изпънете и стегнете гърба. Бавно подвигайте петите от пода. Повторете 20 пъти.

Това упражнение може да се прави в седнало и в изправено положение. Докато се изправяте на пръсти може да си представяте, че имате топка за тенис под стъпалото.

5. Разкършете раменете

ramene

Седнете изправени на стола. Свийте ръцете в лактите. Издърпайте назад. Повторете 10 пъти.

В същото положение започнете да въртите раменете, като на всеки 10 завъртания сменяте посоката отзад напреди и обратно.

Фрида Харджи гарантира за ефикасността на тези упражнения. Все пак милиони хора по света ги правят, използвайки приложението Lifesum. Повече информация за ползите от това приложение за телефона може да получите на адрес: www.lifesum.com

Източник: www.dailymail.co.uk

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *