Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проф. Кинов: Заболяванията на опорно-двигателния апарат се нареждат на 3-то място в света

Опорно-двигателен апарат – същност и функции. Заболявания на опорно-двигателния апарат. Травми и дегенеративни заболявания. Артрит и артроза. Болести на гръбначния стълб. Кокалче на ходилото до големия пръст. Плоскостъпие. Проблеми с колената. Проблеми с тазобедрените стави. Употреба на хранителни добавки за подхранване на хрущялите на ставите. Шипове. Употреба на импланти от биомедицински материали.

В поредицата „Здраве от природата“ по Евроком.ТВ гостува проф. Пламен Кинов, който е ортопед. Проф. Кинов обяснява, че заболяванията на опорно-двигателния апарат се нареждат на 3-то място в света след сърдечно-съдовите заболявания и заболяванията на дихателната система. Заболяванията на опорно-двигателния апарат основно са 2 вида – травми и дегенеративни заболявания. Дегенеративните заболявания започват от леките форми на болки и схващания. Преминават през по-сериозните схващания, скованост и затруднени движения и най-тежките форми са тежки форми на деформации като изкривяване на колене, както и изкривяване на гръбнака.

опорно-двигателния апарат
Проф. Кинов коментира заболяванията на опорно-двигателния апарат

Много хора бъркат понятията артрит и артроза.  Артритът е възпаление на става, вследствие на различни причини като ревматоиден артрит. Артрозата е износване на ставата или появата на шипове. Най-често срещаното заболяване е гонартроза.

Заседналият начин на живот днес до голяма степен е виновен за появата на някои заболявания на опорно-двигателния апарат, свързани със скованост вследствие на обездвижване. Гръбначният стълб се състои от 35 прешлена и за да бъдат подвижни, добре кръвоснабдени и добре подхранени е важно движението. Днес все по-малко хора са ангажирани в селското стопанство. Промишлеността значително е променила своя характер. Повечето работници управляват машини и други процеси чрез компютър. В офисите служителите работят по 8 до 10 часа седнали на едно място в застинала обездвижена поза. Всички тези фактори причиняват проблеми във врата и в раменете, както и в гръбначния стълб.

опорно-двигателен апарат
В студиото на „Здраве от природата“ по Евроком

Често срещано заболяване са кривите кокалчета до големия пръст на ходилото. Жените страдат повече от този проблем, особено онези, които постоянно ходят на високи токчета. При носенето на обувки с високи токчета се измества центърът на тежестта и тя пада върху палеца. Веднъж тръгнал този процес, той няма спиране. Ако се носят удобни обувки, този проблем може да бъде избегнат.

Плоско ходило при малките деца – плоскостъпие – за радост този проблем се решава лесно с помощта на ортопедични стелки, защото костите на децата са по-меки и лесно променят своята извивка. Ако този проблем не бъде решен в ранна възраст, на по-късен етап става много по-трудно. Възрастни хора с плоско стъпало не могат да изминават дълги разстояния пеш, защото се изморяват лесно.

Проф. Кинов обяснява, че пиенето на хранителни добавки е полезно, защото те подхранват хрущялите. Но това приемане трябва да започне в по-ранна възраст, докато хрущялите не са започнали да се рушат. Хранителните добавки са полезни и за възрастните хора, които се движат активно и спортуват.  Хранителните добавки не са в състояние да възстановят разрушен хрущял. Това става само чрез оперативна намеса.

Ще ви бъде интересно и полезно да изгледате видеото на Евроком.ТВ    ТУК >>>. 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *