Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

9 токсични храни, които ядем всеки ден!

Това е един списък с 9 токсични храни, които, ако не ядем всеки ден, то достатъчно често присъстват на трапезата ни

токсични храни

Токсични храни има навсякъде около нас. Да вземем например любимият на много хора шоколадов десерт „Сникърс„. Това е една много вкусна комбинация от шоколад, карамел и фъстъци. На пръв поглед – нищо страшно. Но! Опасността се крие във фъстъците. За направата на този популярен десерт се използват токсични фъстъци, които често са и генно модифицирани. Не всяко ГМО е опасно, но в по-голямата си част фъстъците, които се използват в хранително вкусовата промишленост са отглеждани по не особено безопасен за човека начин. не заради друго, а заради ниската цена… Същото е положението и с бирените фъстъци, както и в пакетираните пържени фъстъци.

Фъстъците не са вредни, и са доста вкусни, но ще е добре да ги хапвате само ако знаете с какъв произход са.

Навярно, след като сте прочели заглавието, си мислите: е, остана ли храна, която да не е вредна и токсична? Да, такава храна има, но има и токсични храни, които е по-добре да не купуваме.

Ето списък на продуктите, които често се срещат на нашата трапеза, но в същото време не са нищо повече от отрова в най-чист вид.

pusheno-meso

1. Пушени меса

Знаем, че кренвиршите са всичко друго, но не и направени от месо. Може би заради това често предпочитаме да купим нещо по-скъпо. Нещо, което е направено от месо. Нещо, което има незабравим вкус! НЕЩО ПУШЕНО!

Днес никой не си губи времето да опушва надениците така, както са го правили старите майстори. Днес пушените меса в магазините са придобили този вкус и вид заради специалния дим, с който се опушват. И който има доволно висока концентрация на едно опасно, токсично вещество, наречено формалдехид, пише listverse.com.

2. Фъстъци

fastatsi

За тях вече стана дума в началото на статията. Затова ще повторим още веднъж – за Бога, братя и сестри! Не купувайте нищо, в което има фъстъци.

За да могат да се съхранят по-дълго време във фъстъците се имплантира генен продукт – ужасно отровно вещество. Освен това, при печене на фъстъците се случва реакцията на Майар. При тази реакция белтъчините и въглехидратите се свързват. Получава се съединение, което е причина фъстъците да са канцерогенни и в същото време да ухаят така добре. Дневната доза не бива да е повече от 20-30 грама, и то при положение, че сме махнали червената шушулка.

hajver

3. Червен хайвер

Някои хора си позволяват да хапнат хайвер само по празници, а други – по-често. Срокът на годност на хайвера е много кратък. По-кратък, отколкото да се транспортира от Камчатка, например… Затова в хайвера се слага консервант, наречен метенамин. Той е нещо подобно на формалдехид.

mlyako

4. Мляко

Каквото и да ви обясняват, не пийте мляко, чиито срок на годност е по-дълъг от 2 седмици.

indijsko-orehche

5. Индийско орехче

За любителите на щедро подправените с индийско орехче ястия едно предупреждение: 6-9 грама смлени ядки могат да доведат до припадъци и мозъчни проблеми. И всичко това заради неприятната отрова, халюциноген наречен миристицин. Психозата и чувство за предстояща гибел е само на едно индийско орехче разстояние.

kartofi

6. Картофи

Покълналите картофи отделят вещество, известно като соланин. То причинява тежки отравяния, придружени от главоболие, световъртеж, слабост, объркване, диария и повръщане.

bademi

8. Бадеми

Има два вида бадеми – сладки и горчиви. 7-8 сурови ядки от горчивите бадеми, изядени от незнание, могат да причинят сериозни здравословни проблеми при възрастните. Същото количество ядки може да бъде фатално за децата, заради наличието на високи дози циановодород. Това не е шега!

riba-ton

9. Риба тон

Повечето от вас сигурно знаят, но все пак да повторим. В тази риба се натрупват високи дози живак. Живакът е известен като изключително токсично вещество, дори и в малки количества. То засяга стомашно-чревния тракт, бъбреците, черния дроб и нервната система. Не се препоръчва консумация на риба тон от бременни и малки деца.

Източник: listverse.com

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *