Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как безопасно и лесно да се отървете от подкожните косъмчета: съвети и рецепти – истинско спасение!

Тези рецепти и съвети ще ви помогнат безопасно да се отървете от подкожните косъмчета – истинско наказание за красотата и здравето

безопасно

Подкожните косъмчета трябва да се махат безопасно. Под безопасно отстраняване се разбира манипулация, която няма да предизвика нараняване на кожата.

Косъмчетата, които растат навътре, са следствие от неправилно обезкосмяване. Макар това да е козметичен дефект, състоянието може да предизвика много усложнения.

За да се избегнат подкожните косъмчета, първо трябва да се почисти кожата със сапун и топла вода. Това е последвано от задължителна употреба почистващ скраб, който помага за премахване на мъртвите клетки. Ако отстранявате космите с бръснач, ползвайте специален гел или пяна. Не забравяйте – самобръсначката трябва да е в много добро състояние – нова, остра и чиста.

Днес ще споделим с вас някои най-популярните начини, с помощта на които да се отървете от подкожните косъмчета. Надяваме се, че те ще ви помогнат да се справите с този деликатен проблем.

pinseta

Първият метод е класика – отстраняване с пинцета. Почистете пинцетата с чист спирт. Върху възпаленото от врасналите навътре косъмчета сложете топка мокра кърпа. Подсигурете си светлина и спокойствие и внимателно издърпайте с пинцетата. Направете дезинфекция след това.

Вторият метод е по-щадящ. Два дни преди да епилирате кожата направете смес от сода и вода. С така получената каша търкайте подкожните косъмчета. След това ги премахнете безопасно с помощта на кола маска.

soda

Почистване с помощта на захар – отлична профилактика на подкожните косъмчета. За да направите това, се смесват 2 супени лъжици захар, 1 супена лъжица масло от жожоба и 10 капки етерично масло от чаено дърво.

zahar

Супер лесна и бърза смес ще ви помогне безопасно да се справите с подкожните косъмчета

Смес от равни части глицерин и аспирин ще допринесе за разтягане повърхността на врасналите косми. Поставете сместа да действа в рамките на един час и след това изтъркайте леко. След подсушаване сложете върху възпаленото място детски крем против подсичане.

aspirin

И накрая още една рецепта. За да се подготви този скраб, ще трябва да се смесят половин чаша морска сол, една чаена лъжичка етерично масло от портокал и малко количество овлажняващ крем. Докато се къпете, нанесете маската върху кожата с подкожните косъмчета с кръгови масажиращи движения.

morska-sol

След това се прилага смес от тинктура от невен и салицилова киселина в съотношение 1:1. Крайният етап от процедурата – овлажняващ бебешки крем.

Споделете с приятелите си тези съвети за грижа за кожата – те ще ви бъдат благодарни!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *