Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви здравословни проблеми имате и как да ги лекувате?

Някои хора знаят какви здравословни проблеми имат, но други дори не подозират. Затова застанете пред огледалото и се разгледайте от главата до петите.

Здравословни проблеми вижте в огледалото
Здравословни проблеми вижте в огледалото

Ако имате все повече косми по тялото

При жените засиленото окосмяване по лицето, корема, гърдите и ръцете понякога издава синдром на поликистозни яйчници, който влияе негативно на плодовитостта. По принцип в такива случаи се появява и акне, менструалният цикъл е нередовен, понякога има и свръхтегло. Гинекологът е лекарят, който може да потвърди или отхвърли подобна диагноза. Интересен факт е, че намаляването на телесното тегло с 5-10% води до намаляване на симптомите и в някои случаи до регулиране на месечния цикъл, с което се подобряват шансовете за зачеване.

Ако косата ви пада

Всеки ден губим от 50 до 100 косъма от косата си. Ако обаче те падат с шепи, има вероятност причината да се крие в намалена или усилена функция на щитовидната жлеза. Тази малка жлеза регулира също теглото, настроението и общото състояние на организма. Затова е възможно да се появят и други симптоми като ускорен сърдечен ритъм, проблеми с храносмилането, повишен апетит при спад в теглото или напълняване, усещане за студ, силна умора, опадане на космите във външния край на веждите. Проблемите с щитовидната жлеза се установяват с кръвен тест.

Ако ноктите ви се разслояват на пластове

Най-често това говори за липса на желязо. Недостигът се преодолява с повишена консумация на черен дроб и леща. Избягвайте обаче хранителните добавки, преди да си направите изследване за нивото на желязото в кръвта, защото излишъкът от този елемент е също толкова неблагоприятен за организма колкото и недостигът.

Ако имате кафяви петна по деколтето

Нищо опасно. Просто слънчевите лъчи активират клетките, отговорни за оцветяването на кожата. Процесът се усилва при прием на противозачатъчни, по време на бременност или на менопаузата. За да се предпазите, не се излагайте на слънце, без да сте се намазали със защитен крем с фактор 50+. Козметичните продукти против петна са ефикасни в повечето случаи, а по-упоритите кафяви следи се премахват с няколко процедури с лазер.

Ако талията ви се заличава

88 сантиметра – това е обиколката на талията, която не бива да бъде надхвърлена, за да се ограничи рискът от сърдечносъдови заболявания, диабет от тип 2 и хипертония. Намалените порции и преди всичко редовната физическа активност ще ви помогнат да поддържате талията си тънка.

Ако имате подозрителна бенка

Има четири показателя, които говорят за опасно кожно образувание – асиметричност на бенката, неравен контур, нехомогенен цвят и бързо нарастващ диаметър. При съмнение се консултирайте с дерматолог и направете снимка на бенката, за да следите евентуалното й развитие.

Ако кожата между пръстите на краката ви се бели

Най-вероятно става дума за екзема или за гъбички, които се развиват бързо, ако ходилата са постоянно затворени в обувки. И в двата случая се нуждаете от мнението на дерматолога. Преди да прилагате локалното лекарство, предписано от лекаря, мийте и подсушавайте грижливо ходилата си.

Ако кожата на тялото ви е прекалено суха

Виновни за това са продължителните излагания на слънце, къпането в морето или басейна и прекалено честите душове. Освен това прекалено сухата кожа може да издава недостиг на полиненаситени мастни киселини. Можете да си ги набавите, ако консумирате редовно мазни риби, растителни масла от рапица и лен. Избягвайте бялата захар и индустриалните храни, пише Здравен журнал.

Ако бялото на очите ви е жълто

Черният дроб вероятно е претоварен от консумацията на мазни храни. Направете вегетарианска диета с повече зеле, ряпа и отвара от розмарин. Бялото на очите може да пожълтее също при грип или силна умора. Но ако не сте прекалили с тежки храни, не сте преуморени и нямате грип, консултирайте се с лекар, който ще назначи изследвания за хепатит.

Ако клепачът ви „играе“

Това е първият признак за недостиг на магнезий. Увеличете консумацията на зеленчуци, бадеми и черен шоколад. В същото време може да приемате и магнезий на хапчета – по 150 мг сутрин и вечер в продължение на 3 седмици.

Препоръчваме следните хранителни добавки с магнезий. За повече подробности последвайте линка.

МАГНЕЗИЙ с В6 30 таблетки

МАГНЕЗИЙ В КОМПЛЕКС При стрес и напрежение! код30241

МАГНЕЗИЙ Най-важният минерал за организма! код30512

ЛАТИНКА И МАГНЕЗИЙ При дихателни проблеми! код30513

КАЛИЙ И МАГНЕЗИЙ За супер здраве! код30240

МАГНЕЗИЙ НА ПРАХ от Equilibra, код 30260

КАЛЦИЙ + МАГНЕЗИЙ от Equilibra

Ако имате гънки по кожата на ушите

Изследвания показват, че наличието на диагонална черта по меката част на ушите говори за повишен риск от сърдечен проблем, дори и да нямаме никакви оплаквания. Тази черта е признак за загуба на еластичността на фибрите в кожата, а същите фибри се откриват и в кръвоносните съдове. Лекарите не са единодушни по въпроса, но за всеки случай, ако забележите такава черта, спазвайте добра хигиена на живот и се хранете балансирано.

Ако ъгълчетата на устните ви са цепнати

В случай, че цепнатините не зараснат за няколко дни, става дума за синдром на сухота, какъвто се наблюдава и при очите. Лекарят може да направи лесен тест с бучка захар и попивателна хартия, за да се провери дали секретирането на слюнка е в нормите. Изследване на кръвта пък позволява да бъдат открити специфични антитела. Цепнатините се третират локално с подхранващ крем.

Ако имате много бръчки

Според проучване на университета в Йейл, САЩ, обхващащо 120 жени в менопауза, повече бръчки означават по-рехави кости, тоест остеопороза. Това незабележимо заболяване води до повишен риск от счупвания след 65-годишна възраст. Състоянието на костите се проверява с остеодензитометрия. Важно е да се изследва и нивото на витамин D в кръвта. Китайската гимнастика тай-чи подобрява равновесието и така предпазва от падания и счупвания, а освен това облекчава ревматичните болки.

Ако имате торбички под очите

В случай, че не страдате от безсъние, най-вероятната причина за торбичките под очите е затормозеното кръвообращение. Кожата около очите е 5 пъти по-фина отколкото по останали зони на лицето и тялото. Това е причината и най-слабото задържане на вода да образува там неприятните торбички. Намалете консу­мацията на сол, за целта забравете за готовите храни и колбасите. Слагайте на очите компреси с отвара от лайка.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *