ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Упражнение „Крокодил“ ще ви избави от вродени и придобити заболявания на гръбначния стълб!

Направете тази лесна серия упражнения, които ще ви помогнат да се избавите от вродени или придобити заболявания на гръбначния стълб

Заболявания на гръбначния стълб има много, и всяко от тях може да причини различни болки и страдания.

 заболявания на гръбначния стълб
Упражнение „Крокодил“ ще ви избави от вродени и придобити заболявания на гръбначния стълб!

При заболявания на гръбначния стълб използвайте упражненията, които Алла Воронкова показва. Видеото с инструкциите на рускинята, която е известен йога-експерт е в края на статията. Богатият снимков материал също е много добър гид.

Набор от упражнения „Крокодил“ – това е уникална технология, разработена от група австрийски специалисти по акупресура. Експертите били изненадани колко добре развит е гръбначния стълб на крокодилите. Те внимателно изучавали движението на влечугите. Упражненията, които ще видите във видеото са формирани на базата на тази методология.

Тези упражнения дават възможност за корекция на вродени и придобити дефекти на гръбначния стълб. Тази техника е за хора, чиито заболявания са в ремисия или след пълно възстановяване. Ако има влошаване на гръбначното заболяване, по-добре не правете тази гимнастика.

Терапевтични упражнения за вродени и придобити заболявания на гръбначния стълб

Упражнение 1

zabolyavaniya-na-grabnachniya-stalb-1

Започнете упражнението в легнало положение, разтворени крака на ширината на раменете. Направете 8 завъртания, като за основа ползвате петите и раменете.

Упражнение 2

zabolyavaniya-na-grabnachniya-stalb-2

Положението на тялото е същото, като при първото упражнение. Направете по 8 извивания във всяка страна, така, както е показано на снимката.

Упражнение 3

zabolyavaniya-na-grabnachniya-stalb-3

Лежейки по гръб, поставете петата на единия крак върху другия. Направете 4 завъртания в едната посока. След това сменете краката и направете още 4 завъртания в другата посока.

Упражнение 4

zabolyavaniya-na-grabnachniya-stalb-4

Лежейки по гръб, сгънете коленете си и започнете да се извивате надясно и наляво. Направете по 8 завъртания и в двете посоки.

Упражнение 5

zabolyavaniya-na-grabnachniya-stalb-5

Изпълнете упражнението като лежите по гръб със свити колене. Глезена на десния крак поставете върху коляното на левия крак и започнете да правите усукване. Извършете 4 извивания в едната посока и чрез промяна на крака направете още 4 завъртания в обратна посока.

Упражнение 6

zabolyavaniya-na-grabnachniya-stalb-6

Изпълнете упражнението като лежите по гръб със свити колене и бедра притиснати към стомаха. Започнете да правите усукване в различни посоки. Упражнението се повтаря 8 пъти.

Упражнение 7

zabolyavaniya-na-grabnachniya-stalb7

Лежейки по гръб, повдигнете десния крак право нагоре. След това направете завъртане на ляво. Останете в това положение в продължение на 5-6 секунди, след това повторете упражнението с левия крак.

Вижте в това видео подробно обяснение за прилагането на комплекс от упражнения за гръбначния стълб.

МЕДЖИКБЕЛТ (MAGICBELT) – магнитен колан за кръста и гръбнака

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *