Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

МУКОГРИП / MUCOGRIP

Съдържа ибупрофен, псевдоефедринов хидрохлорид, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, натриев нишестен гликолат (тип А), силициев диоксид, магнезиев стеарат, оцветители, макрогол

Предназначение

mucoМУКОГРИП е комбиниран продукт с активни съставки ибупрофен и псевдоефедри. Препоръчван е при простудни заболявания със запушен нос, главоболие и повишена температура. Всяка от активните съставки упражнява терапевтичния си ефект – ибупрофен като нестероидно противовъзпалително, псевдоефедрин като съдосвиващо средство. В резултат на комбинирането продуктът МУКОГРИП облекчава състояния с обща отпадналост, температура, болки и възпаление на дихателните органи. Псевдоефедринът добавя към тези ефекти на ибупрофена свиване на кръвоносните съдове в носната лигавица. В резултат на това отокът й намалява и дишането се облекчава.

Комбинираният продукт се прилага само в случаите, когато са налице всички споменати симптоми едновременно.медикаментът трябва да постигне положителен ефект в рамките на пет дни. Ако това не се случи, консултацията с лекар ще определи каква промяна в лечението е необходима за по-ефикасен резултат.

Как се приема

МУКОГРИП е медикамент за краткотрайно лечение. Препоръчва се да бъде прилаган максимално кратко време, не повече от пет дни, при това – в минималните ефективни дози.

Обичайната доза за възрастни и подрастващи над 15 години е три пъти дневно по една таблетка, по лекарска препоръка при необходимост – 3х2 таблетки. Между два приема задължително се спазва 6-часова пауза; 6 таблетки е максимално допустимата доза за денонощие.

Таблетките трябва да се поглъщат цели, без стриване и сдъвкване. Препоръчително е това да става с вода и по време на хранене.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този медикамент може да бъде свързано с проявата на различни странични ефекти, някои от които могат да създадат здравословни проблеми от нов тип. Най-често споменаваните са реакции на стомашно-чревния тракт с вътрешни кръвоизливи – поява на черни фекалии или кръв в изпражненията, повръщане с кръвенисти фрагменти. Възможни са също кожни реакции като зачервяване и сърбеж, обриви, поява на мехури по кожата.

Има информация за стомашен дискомфорт и болки, диария или запек, главоболие, проблеми със съня, световъртеж, умора, зрителни и слухови смущения, отклонения във функциите на черния дроб, психични проблеми, хипертонични пристъпи, бъбречни увреждания и затруднено уриниране.

Кога НЕ БИВА да се употребява

МУКОГРИП не се употребява при алергия към една или повече съставки на продукта.

Продуктът е противопоказан при деца и подрастващи под 15 години.

Медикаментът не е подходящ при потребители с високо артериално налягане, сърдечни заболявания, астматици, пациенти със заболявания на храносмилателната система, включително тези с язва или претърпели вътрешни кръвоизливи, при проблеми с щитовидната жлеза.

Да не се използва по време на бременност и кърмене.

Избягвайте шофиране или работа с тежки машини след прием на МУКОГРИП, тъй като медикаментът може да влоши зрението или да причини световъртеж и затруднена ориентация.

Противопоказана е консумацията на алкохол, докато пациентът приема МУКОГРИП.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на МУКОГРИП с други лекарствени продукти следва да се обсъди предварително със специалист, за да се избегнат взаимодействия с негативно за пациента въздействие. Особено внимание е необходимо при варианти за съвместяване с антикоагуланти, лекарства за високо кръвно, други нестероидни противовъзпалителни, кортикостероиди, лекарства за мигрена, хинолинови антибиотици, медикаменти при депресии, медикаменти с екстракт от гинко билоба.

__

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 10 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *