ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Андрю Уейл: Чупливите нокти не са само козметичен дефект!

Чупливите нокти не са просто козметичен дефект, и никой няма просто такива нокти, които лесно се чупят

chuplivi-nokti

Чували сте навярно изказването за чупливите нокти, че те са си такива. Това не е вярно! За чупливите нокти, за ноктите, които са прекалено крехки има основателна причина. Това състояние е сигнал, че нещо в организма ни се случва не точно така, както трябва.

Най-често ноктите стават чупливи, защото в организма има недостиг на някои микроелементи.

Манганът е вещество, което е от жизненоважно значение за нашето тяло. Този микроелемент участва в метаболизма на въглехидратите и образуването на костите, подпомага усвояването на витамините, помага на мозъка, предпазва от рак и има антиоксидантни свойства.

mangan

Дефицитът на манган води до обща слабост, виене на свят и гадене. В напреднал стадии може дори да причини парализа, загуба на слуха и слепота. Първият сигнал за липса на манган в организма е силен косопад и прекомерната крехкост на нокътните плочки.

Д-р Андрю Уейл e американски лекар, специалист по холистично здраве и интегративна медицина. В България е известен с книгата си „Спонтанното изцеление„. Методите за лечение на д-р Уейл са успешни най-вече заради естествения начин на изцеление. А най-естествения и спонтанен начин за лечение, според д-р Андрю Уейл, е използването на храната като лекарство.

d-r-andryu-uejl
Д-р Андрю Уейл

Ето и неговите съвети за хранене при чупливи нокти и косопад

1. Риба и морски дарове

Черупчести мекотели, ракообразни, морски риби и водорасли – всички те са изключително богати на манган, както и на омега-3 незаменими аминокиселини, витамини от група В и йод.

2. Ядки

Орехите, лешници и бадем – тези ядки в сурово състояние са богат източник не само на манган, но и на незаменими фибри.

3. Спанак

Не е случайно, че Попай Моряка винаги пращи от енергия. Количеството на витамини А и К, както и на манган е 6 пъти над нормата в суровия спанак.

hrani-mangan

4. Житни растения и зърнени храни

Особено богати на манган са кафявия ориз, овес, булгур, киноа и просо.

5. Тофу

Нищо чудно, че това е една от любимите храни на вегетарианците! Тофуто е ценен източник на магнезий, калций, мед, желязо и омега-3 мастни киселини.

6. Черен чай

Правилно свареният черен чай е един от най-лесните начини за релакс и допълване на енергийните резерви от манган!

Д-р Андрю Уейл гарантира, че включването на тези храни във вашата балансирана диета, както и грижата за ръцете, ще спомогне за поддържането младостта на кожата и здравето на ноктите.

Източник: www.drweil.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *