Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Забравете за тежестта в корема, подуването и газовете с тази диета!

През последните няколко години в света на диетите се налага идеята, че трябва да се яде много често, но на малки порции.

Но вече витаят и нови теории, които започват да събират доста привърженици. Една от тях е пълна противоположност на гореспоменатата. Според нея човек трябва да се храни само три пъти на ден.

Схема

Този тип хранене обаче е само за много организираните хора, които са готови наистина да се постараят, за да постигнат желания резултат. Трябва да сте точни като швейцарски часовници и стриктни като германци.

Първото правило на диетата е да се храните единствено по време на закуската, обяда и вечерята. Следващата основна точка е да си поставите конкретни часове за всяко едно от храненията, като задължително последното сядане на маса да е най-късно в 18,30 часа.

подуването
Забравете за подуването с тази диета!

Между всеки прием на храна е добре да оставяте по 5 часа промеждутък, в който да приемате само чай и вода. Специалистите препоръчват да не похапвате, ако не изпитвате чувство на глад.

Освен това спазвайте и поговорката: „Закусвай като крал, обядвай като благородник, вечеряй като просяк“. Що се отнася до типа храни, то за сутрин избирайте неща с фибри, ядки и плодове и съчетавайте с малко въглехидрати, като малка филия хляб. За обяд обилно количество салата и месо. Тук е важно да сложим още една забрана. След 14 часа не се консумират никакви сурови зеленчуци, защото няма да им стигне времето да се преработят. Последната гощавка пък е добре да е супа или подобно леко ястие с много сос.

Ползи

Ограниченията са доста, но резултатът наистина ще настъпи още след първата седмица. Ще се чувствате много по-жизнени и ще се събуждате гладни, пише „Здравен журнал“. Освен това ще забравите за тежестта в корема, подуването и газовете. Причината за всички тези ползи е балансираният режим и ранната вечеря. Така давате възможност на организма си да смели всичко изядено. За сравнение късната вечеря остава в стомаха ви много по-дълго време, което й дава възможност да ферментира и да отдели отрови, които водят до затлъстяване.

Течности

Разбира се, хубаво е да се пие обилно количество вода. Не бройте никоя друга течност за нея, защото никоя друга напитка не я замества.

Препоръчва се денят ви да стартира с чаша топла вода, която да активизира перисталтиката. Забранете си кафето преди закуска, а чая направете ваш най-добър приятел. Не е лошо да взаимствате и от идеята на англичаните, които пият задължително следобеден чай в 17 часа.

Причината се крие в това, че точно тогава стомахът е най-активен и чаша топла напитка се отразява много добре на работата му. Нали знаете за привързаността на китайците към чая? При тях се ползват билки, които помагат на стомаха да се изчисти от погълнатите мазнини.

А най-доброто на този режим е фактът, че е напълно безопасен и може да се продължи до четири последователни седмици.

Примерно меню

Ден 1
Закуска: 100 г овесени ядки, 100 г плод, 1 филия пълнозърнест хляб
Обяд: 400 г зелена салата, голяма пилешка пържола, варени картофи
Вечеря: Супа от броколи, без сметана

Ден 2
Закуска: 100 г сурови ядки, 100 г плод, 150 г извара
Обяд: 400 г салата от тиквички, ябълки и лимон, голяма телешка пържола
Вечеря: Супа от коприва, без застройка

Ден 3
Закуска: 50 г ленено семе, 50 конопено семе, кофичка кисело мляко, 100 г плод
Обяд: 400 г салата от целина, риба тон и стафиди, риба на скара
Вечеря: Супа от тиква

Ден 4
Закуска: 100 г трици, 100 г плод, филия хляб от елда, 100 г сирене
Обяд: 400 г салата от рукола и сушени домати, пилешка пържола
Вечеря: Картофена крем супа

Ден 5
Закуска: 100 г сурови ядки, 100 г плодове, 100 г кашкавал
Обяд: 400 г зелева салата с моркови, говежда пържола
Вечеря: Зеленчукова супа

Ден 6
Закуска: 20 г чия, 20 г сусам, 50 г тиквени семки, кофичка кисело мляко
Обяд: 400 г салата от краставици, червен лук и булгур, порция пуешко месо
Вечеря: Супа от грах

Ден 7
Закуска: 1 филия хляб от лимец, 2 яйца, 100 г плод
Обяд: 400 г салата от брюкселско зеле, синьо сирене, домати, риба на грил
Вечеря: Супа от нахут

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *