Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Личната история на болната от диабет Сандра и съветите й за болестта

Диабет – последните световни новости и иновации в лечението на диабет. Нови иновативни медикаменти. Всеки пациент трябва да бъде лекуван индивидуално. 50% от успеха в лечението на диабет е в ръцете на самия пациент. Личната история на болната от диабет Сандра – нагледен пример за всички болни, че с това заболяване може да се живее и да се постигат невероятни успехи.

диабет
Д-р Щонова и проф. Бонева коментират последните новости в лечението на диабет след световен конгрес

В поредицата „Духът на здравето“ д-р Щонова покани проф. Живка Бонева – ендокринолог в МВР болница.  През 2016 г. Световната здравна агенция постави на фокус заболяването диабет пред световната общественост. Причината съвсем не е случайна – диабетът засяга 479 милиона души по целия свят. По този начин представлява заплаха за устойчивото развитие на цялото ни общество. При подобен темп на нарастване, броят на заболелите през 2035 г. ще бъде 600 милиона  души, коментира д-р Щонова. В България от диабет боледуват 500 000 души. През 2015 г. са били похарчени  9% от бюджета за здраве  за нуждите на диабетно болните.

Проф. Бонева се завърна от Конгрес по диабетология и споделя последните световни новости и иновации в лечението на диабет.

Тя ги разделя на 3 групи:

1 – Нови иновативни медикаменти.

2 – Новото познание, че всеки отделен пациент, страдащ от диабет, трябва да бъде лекуван индивидуално.

3 – 50% от успеха в лечението на диабет е в ръцете на самия пациент.

диабет
Проф. Бонева коментира новостите в лечението на диабет

Всеки лекар ендикронолог, освен че назначава правилно лечение на своите пациенти с диабет, трябва да ги мотивира, че те са в състояние да се справят с това тежко положение.

Точно по този повод д-р Щонова представя личната драма и последващите успехи на Сандра, която в един момент научава за страшната диагноза диабет. Когато лекарят й казва, че има диабет, тя изпитала усещането, че светът вече е свършил. Докато сестрата обяснявала, че трябва да използва инсулин и още подробности, Сандра не можела да асимилира какво точно й се е случило. Тя била едва на 24 години.

След като осъзнала, че ще трябва да живее с болестта диабет, Сандра решила, че трябва да започне да прави всичко, което здравите хора правят. Първо, научила се да кара голям мотор. Понеже преценила, че адреналинът, който изпитва не е достатъчно силен, Сандра се научила да скача от самолет. После решила, че иска да се научи да пилотира хеликоптер. Научила се да прави и това екстремно занимание. След като й омръзнало да бъде пилот, Сандра се научила да бъде морски капитан, така тя плавала и се наслаждавала на морето.

диабет
Успехите на болната от диабет Сандра са вдъхновение за всички пациенти

Следващото не по-малко екстремно нещо, което Сандра предприема в своя живот е раждането на двете й деца. Днес децата й са на 9 и на 5 годинки.  В момента Сандра работи като финансист в Загреб, Хърватия. Член е на борда на Международната диабетна федерация за Европа и вицепрезидент на Хърватската диабетна асоциация.

Съветите на Сандра: хранете се здравословно, спортувайте редовно, наслаждавайте се на живота. В заключение Сандра казва, че диабетът е състояние, при което човек са научава да милее повече за себе си.

Ще ви бъде полезно и интересно сами да чуете разказа на Сандра от интервюто, което д-р Щонова й взе, за „Духът на здравето“ по Би Ти Ви  ТУК  >>>. 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *