ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЗАРАНТА / ZARANTA

Съдържа розувастатин, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, магнезиев хидроксид, кросповодин, лактоза монохидрат, талк, поливинилов алкохол, оцветители

Предназначение

main2_105ЗАРАНТА е лекарствен продукт за регулиране синтеза на холестерол. Това е вид статин, с чиято помощ се редуцира синтезът на липопротеини с ниска плътност – т.н. “лош холестерол”. Именно лошият холестерол образува артериални плаки и е причина за негативни промени в кръвоносните съдове, за проява на хипертония и последващи опасни прояви като инфаркт и инсулт. ЗАРАНТА подобрява баланса на съставките в липидния профил, като потиска липидите с ниска плътност и насърчава тези с висока, които играят отговорна роля в клетъчния растеж. Намалява се и концентрацията на опасните триглицериди. Медикаментът се препоръчва на рискови пациенти, при които стойностите на холестерола са над нормата и те са застрашени от заболявания на сърдечно-съдовата система. Приемът на продукта не отменя необходимостта от здравословно хранене и подходяща физическа активност.

Как се приема

Таблетките ЗАРАНТА се препоръчват от лекар след кръвна проба и анализ на липидните стойности.

Терапията с този медикамент започва с минимални еднократни дози от 5 или 10 мг. По преценка на лекаря те могат да се увеличават плавно, като максимално допустимата горна граница е 40 мг. Доза от 40 мг може да бъде определена индивидуално при сериозни отклонения в стойностите на холестерола и ако опитите за понижаването му при по-малки дози са неуспешни.

Увеличаването на дозите става само по лекарска препоръка, след не по-малко от четири седмици интервал.

ЗАРАНТА изисква редовен прием и периодичен контрол на стойностите на холестерола.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този медикамент може да провокира алергични реакции като оток на лицето и гърлото, затруднено преглъщане и дишане, сърбеж и кожни обриви. Ако това се случи, спрете приема и потърсете медицинска консултация. Ако терапията със ЗАРАНТА причинява мускулни болки и отклоненията са трайни, терапията трябва да се прекрати и да се обсъди с лекуващия възможна алтернатива.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЗАРАНТА не се прилага при алергични реакции към продукта.

Медикаментът не се използва за лечение на деца. По индивидуална преценка и при анализ на риска е възможно ниски дози да се използват при подрастващи под лекарски контрол.

Медикаментът е противопоказан при бременност и кърмене.

ЗАРАНТА не се използва за лечение на пациенти с чернодробни заболявания или бъбречни увреждания.

Не е подходящ при необясними мускулни болки.

Да не се дава на пациенти, които приемат циклоспорини.

Рискови групи са потенциалните потребители със заболявания на щитовидната жлеза, алкохолици и принадлежащи към азиатски етнически групи.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на ЗАРАНТА с други медикаменти се обсъжда за всеки конкретен случай с лекуващия. Възможни са взаимодействия, които да стимулират проявите на странични ефекти, да усилят или отслабят терапевтичните ефекти или да навредят. При внимателна преценка на възможните рискове лекарят изработва, а пациентът спазва безопасен индивидуален лечебен план.

_______

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за опаковка от 30 таблетки по 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *