ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Голям успех: Създадоха лекарство срещу Алцхаймер!

Лекарство, което унищожава характерните протеинови плаки, които се натрупват в мозъка на пациенти с Алцхаймер, показа обещаващи резултати, съобщи ББС.

Алцхаймер
Създадоха лекарство срещу Алцхаймер

Експертите са предпазливи да дават оценки, тъй като лекарството все още е в ранните фази на клинични изпитания. 165 пациенти са участвали в тестовете с медикамента, които имат за цел да покажат дали то е безопасно.

Доброволците го приемали в продължение на година. Колкото по-висока доза от лекарството приемали пациентите, толкова по-силен ефект имало то върху така наречените амилоидни плаки.

След проведеното лечение хората били подложени на тест, за да се оцени състоянието на паметта им. Част от пациентите показали добри резултати. 40 души са отпаднали от проучването заради странични ефекти като главоболие.

В следващата фаза на проучванията ще участват 2700 пациенти с Алцхаймер от Северна Америка, Европа и Азия.

Официалните данни показват, че над 100 хиляди души в България страдат от Алцхаймер. Дегенеративното заболяване на главния мозък не е остро, а хронично-прогресиращо. Лекарите препоръчват на пациентите с Алцхаймер често да тренират мозъците си. Най-добре е редовно да се занимават с решаване на кръстословици, подреждане на пъзели, физическа активност, четене на книги и др.

Ако от известно време насам имате сериозен проблем с паметта, най-добре е да се обърнете веднага към личния си лекар или към невролог.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *