ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

7 неочаквани причини да вземете кучето в леглото! /Сизар Милан би одобрил това/

Кучето е приятел на човека, верен другар и страж, очарователен спътник и източник на много добро настроение

kucheto
Преди да прочетете докрай статията, трябва да имате предвид няколко задължителни препоръки за кучето. Разбира се, че не може да вземете в леглото всяко куче, което срещнете на улицата. Кучето трябва да е добре обгрижвано от ветеринар и да сте сигурни в неговото здраве и хигиенни навици. Освен това, трябва да бъде от подходяща порода. Пинчер в леглото не е добра идея нито за здравето на собственика, нито за живота и здравето на кучето.

Днес все повече са хората, които осигуряват на кучето си адекватни грижи и наблюдения. Тази статия е именно за тях, както и всички, които обичат четериногите любимци.

Ние всички сме чували, че не е добра идея да вземете кучето в леглото. Мнозина вярват, че животното носи в кревата мръсотия, която има отрицателно въздействие върху здравето на човека. Това е легенда, популярна от много години. Всичко е въпрос на възпитание и лично отношение, апострофира митовете и легендите популярния учител на кучета Сизар Милан.

Има няколко мощни аргумента в подкрепа на това защо трябва да позволите на вашия четириног приятел да бъде с вас в леглото. Това са минути нежност, които имат положително въздействие върху здравето на собственика на кучето, но също е от полза и за животното! А кой не би искал да бъде щастлив?

Обръщаме се към всички любители на кучета, които обичат да се сгушат в непосредствена близост до топлия, пухкав любимец в края на тежък работен ден. Продължавайте с добрата работа! Това увеличава шансовете за ефективен нощен сън, а всички знаем, че добрата почивка е гаранция за по-продуктивен ден.

1.Кучетата ще ни донесат мир на ума

1

Не е известно дали това от топлината на тялото, или ритмичното дишане, но има нещо успокояващо в леко похъркващото куче. То дори може да направи леглото по-удобно…

2. Кучетата помагат в борбата с безсънието

2

Присъствието на домашни любимци облекчава стреса, носи усещане за спокойствие и сигурност. Те просто са създадени за нашия продуктивен отдих!

3. Галейки четириногия приятел, може да се отървете от стреса и тревожността

3

Както е доказано, присъствието на домашния любимец в леглото е най-добрият лек за стреса. Положителната нагласа кучетата е много заразна.

4. Те са източник на топлина

4

Телесната температура кучетата е по-висока от температурата на тялото на човека. В резултат на това в леглото има малък нагревател. И ако лятото това създава неудобство, кой би отказал малко естествена топлина през студените зимни нощи?

5. Кучетата помагат в борбата с депресията

5

Едно от нещата, заради които кучетата са били създадени, е безусловната любов, която изпитват и даряват. За човек, който се опитва да преодолее депресията, ще е трудно да не обърне внимание на тази особеност на четириногия любимец. Ако има начин да усетите този поток от безкрайна любов, чудото ще се случи с вас, дори и в най-неблагоприятните за емоциите ви времена.

6. Те носят усещане за сигурност

6

Винаги е хубаво да се знае, че по времето, когато сме най-уязвими, имаме един предан приятел и пазач до себе си. Кучетата имат много добър слух и обоняние и ще ви събудят веднага, ако някой реши недобросъвестно да наруши спокойствието ви. А и нужно ли е да изброяваме всички онези случаи, при които четириногите са спасили спящите си собственици от пожар и природни бедствия?

7. Съвместният сън е полезен за здравето на кучето

7

За кучетата няма нищо в света, което да е по-важно от собственика. Това, че им позволявате да прекарват повече време с вас, ще им причини невероятно щастие. И не на последно място – така, както вие се чувствате спокойни по време на сън с вашето куче, така и то усеща мир и топлина в душата си. Ето защо съвместно спане е от полза за всички!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *