Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да отслабнем без диета: Доктор Лео Бокерия направи революция в диетологията!

Закуската дай на врага – това е новото правило на доктор Лео Бокерия, който направи истинска революция в диетологията

leo-bokeriya
Доктор Лео Бокерия

Лео Бокерия е известен кардиолог, професор, главен кардиохирург на Министерството на здравеопазването на Руската федерация. Лео Бокерия е специалист, за който има дълги списъци от чакащи.

В своята практика кардиологът е имал възможност много добре да изучи човешкото тяло и система. Както и това, което е добро за сърцето и цялото здраве, изобщо.

Всички знаем, че закуската е едва ли не задължителна. Чрез нея обмяната на веществата се извършва правилно и затова не трябва да се пропуска. Лео Бокерия казва, че той знае как бързо да се отслабне без диета: просто трябва да се откажете от сутрешното хранене.

Можем да кажем, че това е една чудесна препоръка. Много по-лесно е да се пропусне закуската, отколкото вечерята. Особено ако сте работещ човек, или свръх заета домакиня.

Но, каква е истината? Какво е обяснението на лекаря?

Ето какво казва известният руски кардиолог:

Да се закусва сутрин е абсолютна глупост. Искам да кажа – да се прави пълна, цялостна закуска. Не е естествено да тъпчете тялото си с храна, преди то да се е събудило. Хляб, месо, яйца, зеленчуци, мляко, сок, чай, кафе – е, как ще работите след това? Съвсем естествено е след една богата закуска да ви се доспи.

Какво прави самият лекар?

2-1

От десетилетия той има следния режим: става сутрин, пие кафе и отива в банята за кратък контрастен душ. След това заминава на работа.

За обед най-често хапва сандвич, който сам си е приготвил, и който се състои от месо и зеленчук, или парче сирене и зеленчук, но никога от месо, сирене и зеленчук.

За вечеря хапва някакво ястие – пържола, салата, супа, готвено, блини. Разбира се, не прекалява с количеството. След вечеря най-често плува. А ако не може да плува – прави крос, разхожда се в бързо темпо или прави различни упражнения.

Денят на кардиолога задължително завършва с един час физически упражнения. Може и повече от час, ако е лято, пролет или есен.

В подкрепа на руския учен, ще ви запознаем и с едно друго, подобно становище.

Доктор Дейвид Левицки от Корнелския университет провел задълбочено проучване. Той доказал, че ако поне веднъж в седмицата прескачате закуската може значително да отслабнете!

Хората, които са си изградили навик да не закусват сутрин имат вътрешен усет за приема и баланса на калориите. Най-често тези хора хапват по-здраво на обед. Или са привърженици на късния обяд и семплата вечеря.

Запомнете две неща – каквато и диета да спазвате, не се ли движете няма да има никакъв ефект от вашите усилия.

И още нещо: може да пропускате закуската и да спазвате режима на известния руски кардиолог само ако не сте диабетик.

Източник: www.balkans.kp.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *